Αντίθετα στο "ξεπούλημα" της δημόσιας περιουσίας, τα σωματεία των ΔΕΚΟ

Στην εκδήλωση που έγινε στη Θεσσαλονίκη, τα σωματεία των ΔΕΚΟ που έχουν ενταχθεί στο "Υπερταμείο" τόνισαν ότι έχουν δική τους πρόταση για ανάπτυξη και όχι για ξεπούλημα,

Τη δική τους εναλλακτική πρόταση για την ανάπτυξη και την αντίθεσή τους στο “ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας", εξέφρασαν τα σωματεία των ΔΕΚΟ που έχουν ενταχθεί στο λεγόμενο

Υπερταμείο, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Θεόδωρος Αλιόγκας, υπογράμμισε ότι ο φορέας του θα συνεχίσει να αγωνίζεται, όχι για να προασπίσει τα συντεχνιακά συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά αυτά της κοινωνίας, η οποία, όπως ανέφερε, θα πληρώσει ακριβά την ιδιωτικοποίηση του ρεύματος.

Να βγει η ΕΛΒΟ από το καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, να υπαχθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και να δημιουργηθεί ενιαίος αμυντικός φορέας μαζί με τις άλλες αμυντικές βιομηχανίες, πρότεινε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΕΛΒΟ, Θεόδωρος Αλιόγκας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΕΥΑΘ, Γιώργος Αρχοντόπουλος, ζήτησε, μεταξύ άλλων, να μην γίνεται διακοπή νερού στις ευπαθείς ομάδες, να επεκταθεί το κοινωνικό τιμολόγιο και να βγει η εταιρεία από το Χρηματιστήριο.

Την δέσμευση ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, διατύπωσε η πρόεδρος διοικητικών υπαλλήλων του ΟΛΘ, Φανή Γουργούρη. Για την παραχώρηση του 67% του ΟΛΘ (σήμερα έγινε η τελετή παράδοσης-παραλαβής), σημείωσε ότι δημιουργεί ζητήματα ανταγωνισμού, τα οποία το σωματείο θα θέσει την επόμενη εβδομάδα στην επιτροπή αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου.

Για “ξεπούλημα” και “σκανδαλώδη παραχώρηση” της Εγνατίας Οδού, έκανε λόγο το μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στην εταιρεία Εγνατία Οδός Α.Ε., Θανάσης Ματθαίου.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις φορέων και συλλογικοτήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα