Ανοιχτή η μάχη για το κορονο-ομόλογο - Η διάρκεια της κρίσης θα κρίνει την τύχη του

Κάθε άλλο πάρα κρίθηκε η τύχη του κορονο-ομολόγου, που τέθηκε στο τραπέζι της Ε.Ε. μετά από αίτημα 9 ηγετών κρατών-μελών της Ένωσης, μεταξύ αυτών και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι το αίτημα συνάντησε την άρνηση της Γερμανίας και των χωρών που βρίσκονται σε άμεση σύνδεση μαζί της, με συνέπεια το βέτο Ιταλίας και Ισπανίας στο κείμενο συμπερασμάτων της θυελλώδους τηλε-συνόδου των ηγετών της Ε.Ε την Πέμπτη 26 Μαρτίου.

Η εξέλιξη αυτή ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι το θέμα έληξε.

Αντιθέτως η μάχη μεταξύ των δύο στρατοπέδων εντός της Ε.Ε., αυτό των «νοτίων» και της Γαλλίας που απαιτούν πλέον την έκδοση του κορονο-ομολόγου και αυτό των «βορείων» που αρνούνται, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Καλά πληροφορημένες πηγές, με τις οποίες επικοινώνησε το Dikaiologitika Νews, ανέφεραν πως η τύχη του κονονο-ομολόγου θα κριθεί από τη διάρκεια της κρίσης από την πανδημία. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές τόνισαν χαρακτηριστικά: «Εάν ο Μάιος βρει την Ευρώπη στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα τότε δύο τινά θα μπορούν να συμβούν. Είτε θα εκδοθεί το ομόλογο, είτε η ύπαρξη της Ένωσης θα τεθεί εν αμφιβόλω όσο ποτέ άλλοτε». Οι εκτιμήσεις πάντως παραγόντων των Βρυξελλών είναι πως εάν εξελιχθούν έτσι τα πράγματα τότε θα… περάσει το αίτημα των «νοτίων» και το κορονο-ομόλογο θα εκδοθεί.

Σε αυτή τη μάχη σύμμαχος των «νοτίων» είναι η γαλλίδα διευθύντρια του Δ.Ν.Τ., Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία, τάσσεται υπέρ της έκδοσης του ομολόγου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η θέση αυτή της κ. Λαγκάρντ είχε ως αποτέλεσμα την έντονη αντιπαράθεσή της με την Άνγκελα Μέρκελ. Μάλιστα, η καγκελάριος , όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, επιτέθηκε στην γαλλίδα πολιτικό ότι με τη στάση της, της δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στο εσωτερικό της χώρας της.

Keywords
Τυχαία Θέματα