Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για το Φάρμακο: Όλες οι επικείμενες αλλαγές

Ουσιαστικές αλλαγές γύρω από τη φαρμακευτική πολιτική ανακοινώθηκαν νωρίτερα στην κρίσιμη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, όπως είχε γράψει το News4Health. Δημιουργία ξεχωριστού προϋπολογισμού για εμβόλια και ανασφάλιστους. Παρελθόν σύντομα το τέλος εισόδου 25%.

Ευρεία ήταν η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας, υπό το Β. Κικίλιας.

Ο Υπουργός Υγείας, μαζί με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Ά. Σκέρτσος, τον Υφυπουργό Οικονομικών Θ, Σκυλακάκη, τον Υφυπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης

Γ. Τσακίρη και το ΓΓ Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θ. Κοντογεώργη ανακοίνωσαν τα σχέδια της κυβέρνησης για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και τη βιωσιμότητα του φαρμακευτικού κλάδου, στους εκπροσώπους του κλάδου.

Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η δημιουργία ξεχωριστού προϋπολογισμού για τα εμβόλια από το 2020, στο πλαίσιο δημιουργίας ενός κονδυλίου για την πρόληψη, όπως έγραψε το News4Health.

Το κονδύλι αναμένεται να προσεγγίσει τα 200 εκατ. ευρώ, αν και θα προκύψει από διαβουλεύσεις Υπουργείου και Φαρμακευτικών Εταιρειών.

Όσα συζητήθηκαν σε συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου με τους εκπροσώπους των εταιρειών του κλάδου των εμβολίων την Τρίτη μπορείτε να τα διαβάσετε στο σχετικό ρεπορτάζ του News4Health.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του News4Health, στη σημερινή σύσκεψη από την πλευρά της κυβέρνησης ανακοινώθηκε πως άμεσα καταργείται και το τέλος εισόδου 25% για τα νέα φάρμακα, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του News4Health, μια υποχρεωτική έκπτωση που έπρεπε να παρέχουν οι φαρμακευτικές εταιρείες για δύο χρόνια για κάθε νέο φάρμακο που έφερναν στην Ελλάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα προστεθούν άλλα 30 εκατ. ευρώ για τα φάρμακα της κατηγορίας 1Α του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή τα νοσοκομειακά φάρμακα που καλύπτει ο Οργανισμός, για το 2020.

Δείτε εδώ τους 7 άξονες των αλλαγών

Keywords
Τυχαία Θέματα