Ρήγμα στο ΚΙΝΑΛ, ηχηρό «όχι» του Γιώργου Παπανδρέου στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Την κάθετη διαφωνία του με τη Φώφη Γεννηματά και το Κίνημα Αλλαγής σχετικά με το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις εξέφρασε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

Παρότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τάχθηκε με την υπερψήφιση επί της αρχής του νομοσχεδίου έπειτα

από την υιοθέτηση των αλλαγών που ζήτησε το κόμμα της, ο Γιώργος Παπανδρέου το χαρακτήρισε «αντιδημοκρατικό ακόμα και μετά τις παρεμβάσεις» και ζήτησε «την απόσυρσή του». 

Με τον τρόπο αυτό, ξεκαθάρισε προφανώς ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει τη γραμμή της υπόλοιπης κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ στην ψηφοφορία. Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ακόμα:  «Το νομοσχέδιο περιόριζε και περιορίζει το δικαίωμα στις συναθροίσεις. Δυναμιτίζει το κλίμα, οδηγεί σε διχαστικές αντιπαραθέσεις. Υπήρξαν αντιδράσεις από φορείς εργαζομένων. Παρά τη διάθεση Γεννηματά να επιδιώξει εποικοδομητική στάση, το νομοσχέδιο παραμένει αντιδημοκρατικό. Το δικαίωμα της συνάθροισης είναι βασικό κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος. 

Ας δεχθώ ότι δεν είναι στις προθέσεις του σημερινού υπουργού να απαγορεύσει διαδηλώσεις, ο νόμος δίνει το δικαίωμα στην εκάστοτε εξουσία να σταματήσει ακόμα και μια ειρηνική διαδήλωση, ακόμα και μια συγκέντρωση ενός κόμματος. Δίνονται υπερεξουσίες, δίνεται κίνητρο στους μπαχαλάκηδες, δίνεται λόγος στους προβοκάτορες να ποινικοποιήσουν μια ειρηνική διαδήλωση». 

Keywords
Τυχαία Θέματα