Κορονοϊός: Πού εντοπίζονται νέα κρούσματα σήμερα 9/7 - Πολλά τα εισαγόμενα, αλλά και Αττική, Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: Η πλειοψηφία από τα νέα κρούσματα σήμερα εντοπίζεται στα εισαγόμενα, ενώ πλέον στον χάρτη με τα κρούσματα εμφανίζονται με αρκετά -σε σχέση με προηγούμενες ημέρες- η Αττική και η Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά, οι πληροφορίες για τα νέα κρούσματα και η ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ.

Πού αντοπίζονται τα νέα

κρούσματα σήμερα: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 50 νέα κρούσματα. Από αυτά:

Σήμερα, 09/07/2020, δηλώθηκαν πενήντα (50) επιπλέον κρούσματα, αναλυτικότερα:

είκοσι τέσσερα (24) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα, τα οποία προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχοδύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,επτά (7) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,έξι (6) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,έξι (6) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα ΡοδόπηςΗ ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα

Η εξέλιξη της πανδημίας από τον κορονοϊό covid-19 στην Ελλάδα, όπως αποτυπώνεται στην τελευταία ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σήμερα ανακοινώνουμε 50 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3672, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες.

919 (25.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1948 (53.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορονοϊός: Ο χάρτης με τα κρούσματα του ιού στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Τα κρούσματα ανά ηλικία

πηγή: ΕΟΔΥ

Αναλυτική η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα από κορονοϊό εδώ

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός Ελλάδα 9/7: Η ανακοίνωση για νέα κρούσματα σήμερα

Κορονοϊός Ελλάδα: Συναγερμός στην Καβάλα, νέο κρούσμα σε γηροκομείο

Κορονοϊός: Ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου - Τι συμβαίνει στη Θάσο (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα