To Kρεμλινό ζητά εξηγήσεις από τον Μπάιντεν: «Οι διαρροές στους Nord Stream έγιναν σε ζώνη που ελέγχεται από τις ΗΠΑ»

Αιχμές για την ισχυρή παρουσία αμερικανικών υπηρεσιών στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δανίας και της Σουηδίας, όπου εκδηλώθηκαν οι διαρροές στον Nord Stream 1 και 2, άφησε την Πέμπτη η Μαρία Ζαχάροβα.

Τα περιστατικά με τις συνολικά τέσσερις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 έλαβαν χώρα στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δανίας και της Σουηδίας - μια περιοχή που ελέγχεται πλήρως από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Σχολιάζοντας τα πρόσφατα

επεισόδια, η Ζαχάροβα υπενθύμισε ότι αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον είχαν διαβεβαιώσει στις αρχές του έτους ότι ο Nord Stream 2 δεν θα τεθεί ποτέ σε λειτουργία.

Απαίτησε, μάλιστα, από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να δώσει απάντηση για το αν η Ουάσιγκτον πραγματοποίησε την απειλή της σχετικά με τους αγωγούς στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας για το πού συνέβη [το περιστατικό]... Υπήρξαν ισχυρισμοί ότι αυτά είναι ουδέτερα ύδατα και ούτω καθεξής. Αλλά αυτή είναι η αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δανίας και της Σουηδίας, των πολύ ΝΑΤΟ-κεντρικών χωρών που είναι γεμάτες με όπλα αμερικανικής κατασκευής και οι οποίες ελέγχονται πλήρως από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Ρωσίδα διπλωμάτης.

#ΡΩΣΙΑ #NORD_STREAM #ΔΙΑΡΡΟΕΣ #ΗΠΑ #ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ #ΜΑΡΙΑ_ΖΑΧΑΡΟΒΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Kρεμλινό, Μπάιντεν, Nord Stream, ΗΠΑ,Kremlino, bainten, Nord Stream, ipa