Super Deal: Ελληνική startup επιχείρηση πωλήθηκε σε κολοσσό στην τιμή ρεκόρ των 360 εκατ. δολαρίων

Στα χέρια του γερμανικου κολοσσού Delivery Hero, έναντι του ποσού ρεκόρ των 360 εκατ. δολαρίων, περνά και η ελληνική startup Instashop. Πρόκειται για την υψηλότερη εξαγορά ελληνικής νεοφυούς επιχείρησης.

 

Με την εξαγορά αναμένεται να ενισχυθεί η ηγετική θέση της Delivery Hero παγκοσμίως στο χώρο του online delivery αξιοποιώντας την ιδιαίτερη ικανότητα της InstaShop να αναπτύσσει γρήγορα και επιτυχημένα το μοντέλο του on-demand grocery σε πολλαπλές αγορές.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Delivery hero, η οποία εδώ και χρόνια προσπαθεί να κυριαρχήσει στην αγορά της παράδοσης φαγητού και τροφίμων παγκοσμίως, δεν είναι η πρώτη φορά που στρέφει το βλέμμα της στη χώρα μας. Ήδη από το 2015 έχει εξαγοράσει την Online Delivery A.E., γνωστή και ως e-Food, εταιρεία που ίδρυσε ο Απόστολος Αποστολάκης, του VentureFriends. Από το 2011 όπου η Delivery Hero ιδρύθηκε από τον Σουηδό Νίκολας Όστμπέργκ, μέχρι και σήμερα, επιχειρεί σε περισσότερες από 600 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο και απασχολεί περί τις 22.000 υπαλλήλους. Το 2017 μάλιστα μπήκε στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ενταχθεί στον δείκτη Dax 30, αντικαθιστώντας την Wirecard.

Keywords
Τυχαία Θέματα