Reuters: Ο Μητσοτάκης είναι έτοιμος για το «άλμα στο μέλλον»

O Έλληνας συντηρητικός ηγέτης Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει έτοιμος για ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός στις εθνικές εκλογές της επόμενης Κυριακής.

Σύμφωνα με το Reuters, o 51χρονος πολιτικός, ο οποίος προετοιμάζεται να αναλάβει την πρωθυπουργία στην Ελλάδα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, θέλει να αναζωογονήσει την οικονομία και να αποβάλει την εικόνα της χώρας
ως προβληματικό παιδί της Ευρώπης μετά από τρία σχέδια διάσωσης από το 2010. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προηγείται έναντι του αριστερού κόμματος του Αλέξη Τσίπρα πριν από την ψηφοφορία.«Το πρώτο πράγμα που είναι απαραίτητο για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης είναι μια σταθερή κυβέρνηση, μια ισχυρή πλειοψηφία στο επόμενο κοινοβούλιο», δήλωσε ο Μιτσωτάκης στο Reuters κατά τη διάρκεια μιας της περιοδείας τους στη Βόρεια Ελλάδα. «Εάν είμαστε σε θέση να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο και είμαι πολύ αισιόδοξος, νομίζω ότι θα στείλουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα ότι έχουμε τέσσερα χρόνια μπροστά μας, χωρίς πρόσθετες εκλογές για να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας», συνεχίζει.Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η εκλογή της Κυριακής δεν μπορεί να οδηγήσει σε σαφή νίκη, αν και ο Κώστας Παναγόπουλος, επικεφαλής των δημοσκοπήσεων ALCO, αναφέρει ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι ο Μιτσοτάκης θα κερδίσει και την αυτοδυναμία. Ο συντηρητικός ηγέτης καλεί τους ψηφοφόρους να του δώσουν μια σαφή πλειοψηφία, αλλά έχει επίσης δηλώσει κατά το παρελθόν ότι είναι ανοικτός και σε συμμαχίες.Το πρακτορείο συνεχίζει αναφέροντας ότι «ο Τσίπρας κάλεσε τις πρώτες εκλογές μετά την ήττα του από τη Νέα Δημοκρατία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις τοπικές εκλογές τον περασμένο Μάιο. Ποιος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κάλυψε περισσότερα από 1.100 χλμ. σε 14 ώρες με αεροπλάνο και αυτοκίνητο επισκέφτηκε στρατιώτες στον Έβρο, στα σύνορα με την Τουρκία, κοντινές πόλεις, και οικογένειες στους δρόμους σε μία από τις φτωχότερες ελληνικές περιφέρειες. Ένας πρώην τραπεζίτης από το Χάρβαρντ που εγκατέλειψε μια σταδιοδρομία στον χρηματοπιστωτικό τομέα για την πολιτική, δεν απέκλινε από το πρόγραμμά του ούτε εκατοστό, αν και το αυτοκίνητό του έπρεπε να σταματήσει σε κάθε κόκκινο φως στο δρόμο.... Μιλάει για την ανατροπή της χώρας, λέγοντας ότι ο μόνος τρόπος για να «ανατρέψει την ελληνική οικονομία σε μια διαφορετική τροχιά ανάπτυξης» είναι με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις.Έχει υποσχεθεί θέσεις εργασίας, καταστολή των εγκλημάτων, καθώς και περισσότερα κεφάλαια και βοήθεια από την Ευρώπη για μια χώρα που έχει δει τεράστιες εισροές προσφύγων τα τελευταία χρόνια και εντάσεις με την Τουρκία.  
Keywords
Τυχαία Θέματα