«QatarGate»: Στη φυλακή τα Χριστούγεννα η Εύα Καϊλή, απέρριψαν το αίτημα αποφυλάκισης με βραχιολάκι - «Φοβήθηκαν» οι δικαστές να μην «καταστρέψει» την έρευνα

Χριστούγεννα στη φυλακή θα κάνει η Εύα Καϊλή μετά την απολογία της για το σκάνδαλο Qatar Gate.

Μετά από ακρόαση την Πέμπτη, το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Βελγίου διέταξε την παράταση της προφυλάκισης της Εύας Καϊλή κατά ένα μήνα, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των δικηγόρων της για απόρριψη του αιτήματος της να αποφυλακιστεί με βραχιολάκι

μέχρι τη δίκη.

Στην απόφαση των δικαστών βάρυνε, σύμφωνα με πληροφορίες, η εκτίμηση ότι με την αποφυλάκισή της και την επιστροφή της στο σπίτι μπορεί να καταστρέψει στοιχεία της έρευνας.

Η Εύα Καϊλή προφυλακίζεται σύμφωνα με την απόφαση που πήρε ο εισαγγελέας πριν από λίγο. Η απόφαση είναι να παραταθεί η προφυλάκισή της 44χρονης στις φυλακές του Χάρεμ για έναν ακόμη μήνα (ως τις 22 Ιανουαρίου) οπότε και θα επαναξιολογηθεί εκ νέου η τύχη της από το προδικαστικό συμβούλιο, όπως προβλέπει το βελγικό δικαιικό σύστημα.

Η απόφαση έφτασε μέσω email στους συνηγόρους της Ελληνίδας ευρωβουλευτού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικαστής απέρριψε τα αιτήματα της Εύας Καϊλή να απελευθερωθεί με περιοριστικούς όρους (με «βραχιολάκι») και ως εκ τούτου αποφασίστηκε η περαιτέρω παραμονή της στη φυλακή.

«Με πολιτικά κριτήρια η απόφαση για την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή»

Ο κος Δημητρακόπουλος τόνισε, σύμφωνα με το MEGA, ο τι η πρόεδρος του μονομελούς δικαστηρίου δεν είχε στην διάταξή της ούτε ένα πραγματικό γεγονός που να αποδεικνύει ότι είναι ύποπτη φυγής, δεν έχει ένα πραγματικό περιστατικό που να εξηγεί ότι η κα Καϊλή μπορεί να δυσκολέψει την ανάκριση, είναι ένα κείμενο χωρίς πραγματικά στοιχεία, ανέφερε ο δικηγόρος και υπογράμμισε ότι στην αγόρευσή του ζήτησε να αξιολογηθεί η πελάτης του με νομικά κριτήρια κι όχι με πολιτικά κριτήρια.

«Ήταν σαν να διαβάζω εφημερίδα, δεν υπήρχε ούτε ένα νομικό επιχείρημα»

Σχετικά με την ανάλυση της διάταξη της πρόεδρου του μονομελές δικαστήριο την περιέγραψε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος «ήταν σαν να διαβάζω εφημερίδα, δεν υπήρχε ούτε ένα νομικό επιχείρημα».

Από την πλευρά της, η κα Καϊλή έχει ειπωθεί και έχει παραδεχτεί ότι και στο παρελθόν είχαν μπει στο σπίτι της και άλλες βαλίτσες με χρήματα και επιπλέον μέσα στην βαλίτσα με τις δεσμίδες με τα χρήματα βρέθηκαν και μπιμπερό της κόρης της κα. Καϊλή και βρεφικό γάλα.

Σε ερώτηση εάν αυτό θα μπορούσε να εξηγηθεί ότι δείχνει μία προετοιμασία, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος επεξήγησε: «Σήμερα η διαδικασία ήταν για το εάν θεωρείται ύποπτη φυγής η Εύα Καϊλή ή εάν είναι ύποπτη να καταστρέψει στοιχεία της ανακρίσεως.

Τα χρήματα που βρέθηκαν μέσα στην κοινή κατοικία ήταν σοκαριστικό και για την ίδια, την Ευά Καϊλή ”είναι σαν έχεις ένα τέρας μέσα στο σπίτι”, του τόνισε η πρώην αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου», είπε ο κος Δημητρακόπουλος.

Ο κος Δημητρακόπουλος ξεκαθάρισε ότι είναι κοινή απόφαση με τον κ. Ριζόπουλο να μην ασκήσουν έφεση στην απόφαση της προέδρου του μονομελούς δικαστηρίου.

Η απόφαση του Δικαστηρίου:

Στην απόφαση των βελγικών δικαστικών αρχών αναφέρεται:

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας και της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας σχετικά με εικαζόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ένα άτομο εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον των προδικαστικών τμημάτων του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Με την απόφασή του σήμερα το πρωί, το συμβούλιο παρέτεινε την προφυλάκιση της Ε.Κ. κατά ένα μήνα. Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες προς το παρόν. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων Τύπου.»

#ΕΥΑ_ΚΑΙΛΗ #ΦΥΛΑΚΗ #ΔΙΚΑΣΤΕΣ #QATAR_GATE
Keywords
Τυχαία Θέματα