Psifizo2019.gr: Πώς ψηφίζω φέτος στις εκλογές - Αναλυτικές οδηγίες σε βίντεο

Διαφορές στον τρόπο που ψηφίζουν στις εκλογές 2019 θα δουν οι Έλληνες ψηφοφόροι, καθώς μόλις φτάσουν στα εκλογικά κέντρα θα δουν δύο εκλογικά τμήματα Α και Β.

Τα εκλογικά τμήματα στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές θα διασπασθούν σε Α’ και Β’, για να μην προκύψουν μεγάλες καθυστερήσεις λόγω της ψηφοφορίας σε τέσσερις κάλπες. Στα εκλογικά τμήματα με τη διάκριση «Α» θα ψηφίζουμε για Ευρωεκλογές και Περιφερειακές εκλογές

και στα εκλογικά τμήματα με διάκριση «Β» για Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές. Εξαιρούνται τα τμήματα με πολύ λίγους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους στα οποία θα υπάρχουν και οι 4 κάλπες των εκλογών καθώς και τα τμήματα των δήμων στους οποίους που δεν αναδεικνύονται συμβούλια ή πρόεδροι κοινότητας στα οποία θα υπάρχουν 3 κάλπες.

Τα εκλογικά τμήματα «Α» και «Β» θα στεγάζονται στο ίδιο εκλογικό κατάστημα και σε συνεχόμενες αίθουσες για τη διευκόλυνση των εκλογέων.

Ο πρώτος γύρος στην Ελλάδα είναι την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, από τις 07:00 το πρωί ως τις 19:00 το απόγευμα. Ειδικά για τις Ευρωεκλογές, στα λοιπά κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο έδαφος των οποίων θα ψηφίσουν οι Έλληνες εκλογείς που διαμένουν μόνιμα ή βρίσκονται σε αυτά κατά την ημέρα των εκλογών, ο πρώτος γύρος είναι στις 25 Μαΐου 2019, ημέρα Σάββατο.

Διαβάστε ακόμα:
Η προεκλογική μάχη σε... πρώτη προβολή - Δείτε όλα τα τηλεοπτικά σποτ των κομμάτων (vids)

Εκλογές 2019: «Βρέχει» λεφτά για υπερωρίες - Έως 4.350 ευρώ σε δημοσίους υπαλλήλους

Υποχρεωτική άδεια λόγω εκλογών - Δείτε πόση δικαιούστε

Keywords
Τυχαία Θέματα