Η προεκλογική μάχη σε... πρώτη προβολή - Δείτε όλα τα τηλεοπτικά σποτ των κομμάτων (vids)

Μία ανάσα πριν από τις κάλπες των Ευρωεκλογών και των Δημοτικών εκλογών, τα τηλεοπτικά σποτ των κομμάτων «δίνουν και παίρνουν».

Τα επικοινωνιακά επιτελεία των κομμάτων έχουν ριχτεί στη «μάχη» των εκλογών με τα τηλεοπτικά σποτ να ανεβάζουν φέτος τον πήχη και να γίνονται πιο ελκυστικά στο ευρύ κοινό.Το καθένα, ωστόσο, με το δικό του ύφος παρουσιάζει το πολιτικό αφήγημα του εκάστοτε κόμματος. Με όλα τα... προεκλογικά όπλα παρά πόδα, οι επικοινωνιακοί στρατοί των κομμάτων ρίχνουν τη μία ιδέα μετά την άλλη, δημιουργούν μηνύματα

και ελπίζουν στη μέγιστη απόδοσή τους στην κοινή γνώμη. Και φυσικά κρίνονται...

Όπως ήταν αναμενόμενο, για ακόμη μία φορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διασταυρώνουν «τα ξίφη» τους ασκώντας σκληρή κριτική ο ένας στον άλλο για τις βασικές πολιτικές τους θέσεις. Σας παρουσιάζουμε όλα τα τηλεοπτικά σποτ εκ των οποίων κάποια χαρακτηρίζονται από φρέσκιες ιδέες και πρωτοτυπία μηνυμάτων.

ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεκίνησε και πολύ καλά την «καριέρα» του στα τηλεοπτικά σποτ καθώς οι γκάφες του, σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες, δεν ήταν και λίγες. Ο Μεταξάς και στη συνέχεια ο Πετσίτης φαίνεται πως πυροδότησαν ηχηρά σχόλια από την πλευρά της Αντιπολίτευσης, με την Κυβέρνηση να αλλάζει πορεία άρδην.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αργότερα κυκλοφόρησε και νέο σποτ στο οποίο ακούγεται ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στη συγκέντρωση στο Γαλάτσι, να λέει: «Πατρίδα για εμάς είναι οι άνθρωποί της, για αυτήν την Πατρίδα θα δώσουμε την μάχη».

Το μήνυμα του σποτ:

Η πατρίδα δεν είναι οι κραυγές των πατριδοκάπηλων, πατρίδα είναι οι άνθρωποι που ζουν σε αυτή την πατρίδα.

Πατρίδα είναι εκεί που οι πολλοί μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια.

Πατρίδα είναι εκεί που οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα, όχι εκεί που ξεζουμίζονται με δωδεκάωρα και 300 ευρώ.

Πατρίδα είναι εκεί που η Υγεία και η Παιδεία είναι καθολικό Δικαίωμα, όχι εκεί που είναι προνόμιο των λίγων, εκεί που η νέα γενιά έχει προοπτική μπορεί να ονειρεύεται μια καλύτερη ζωή.

Πατρίδα είναι εκεί όπου το μέλλον της μπορεί να το ορίζει ο ίδιος ο λαός, όχι εκεί που βασιλεύει το ψέμα, η προπαγάνδα, η οικογενειοκρατία.

Γι’ αυτήν την πατρίδα εμείς θα δώσουμε την μάχη.

Ήρθε η ώρα των Πολλών.

Χθες κυκλοφόρησε και το νέο σποτ το οποίο επικεντρώνεται στην μείωση της ανεργίας και στα εργασιακά θέματα, με κεντρικό σύνθημα «Ανάκτηση της εργασίας - Αξιοπρέπεια για τους πολλούς».

Νέο σποτ δημοσιοποιήθηκε σήμερα (16/5) από τον ΣΥΡΙΖΑ. Με τίτλο «Αποκατάσταση των αδικιών – Έμπρακτη στήριξη στους συνταξιούχους» βγήκε στον «αέρα» το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Στο εν λόγω σποτ πρωταγωνίστρια είναι μία συνταξιούχος η οποία θυμάται τις περικοπές που έχει υποστεί στη σύνταξη της εξαιτίας των μνημονίων.

Ξεκινώντας από το 2010 και λέγοντας χαρακτηριστικά «Ούτε θυμάμαι πια πόσες φορές μου έκοψαν τη σύνταξη. Δεν το πίστευες πια», φτάνει στο 2019 και τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού.

«Ντάξει λέω, ντάξει», συνεχίζει η ίδια και συμπληρώνει «Επιτέλους! Με είχανε καταρημάξει την έρμη»!

Το σποτ καταλήγει με το κεντρικό προεκλογικό μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ «ήρθε η ώρα των πολλών».

Νέα Δημοκρατία

Στο πρώτο τηλεοπτικό σποτ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τίτλο «Ως εδώ. Αξίζουμε καλύτερα!» φαίνεται ένα άνδρας μπροστά από την τηλεόραση να ακούει με προσοχή μια ομιλία του πρωθυπουργού και στο τέλος να σβήνει την τηλεόραση.

Δύο μόλις εβδομάδες πριν από τις εκλογές, η Νέα Δημοκρατία έβγαλε στον «αέρα» τα νέα της σποτ με σύνθημα «Αξίζουμε καλύτερα. Πολιτική αλλαγή τώρα.»

Σημειώνεται πως τα νέα σποτ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστιάζουν στα «κλειδιά» της μείωσης των φόρων, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και της ασφάλειας των πολιτών.

ΚΙΝΑΛ

Το πρώτο του τηλεοπτικό προεκλογικό σποτ έδωσε εχθές στη δημοσιότητα το Κίνημα Αλλαγής με το οποίο «τρολάρει» άγρια τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το GPS, που φαίνεται να συμβολίζει την εσωκομματική αντιπολίτευση, αναφέρει «σε 100 μέτρα στροφή, ΑΡΙΣΤΕΡΑ». «Σε 50 μέτρα στροφή, ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ακούγεται και πάλι το GPS, ενώ διακρίνεται ένα πούρο – παραπομπή στη φωτογραφία του πρωθυπουργού στο κότερο. Παρά τις παραινέσεις και τις διαμαρτυρίες του GPS όμως, ο πρωθυπουργός τιμονιέρης στρίβει το τιμόνι… δεξιά στο χωματόδρομο οπότε ο σταθμός που ακούγεται το Bella Ciao («Όμορφη Αντίο») το εμβληματικό ιταλικό αντιστασιακό τραγούδι, γυρίζει αυτομάτως σε λαϊκά κομμάτια, που συμβολίζουν τη λαϊκή δεξιά και τον λαϊκισμό.

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Στο σποτ πρωταγωνιστεί ο… Thanassis, ένα σκυλάκι που κάνει ό,τι του λέει το «αφεντικό» του, μία Γερμανίδα που προφανώς παραπέμπει στην Άνγκελα Μέρκελ.

Το αγαπημένο τετράποδο του κόμματος φαίνεται πως έχει μονοπωλήσει τα φώτα των προεκλογικών σποτ καθώς πρωταγωνιστεί και δεύτερη φορά με αφορμή τις Ευρωεκλογές του 2019.

ΚΚΕ

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος επιλέγει στο τηλεοπτικό του σποτ να εκθέσει τις θέσεις του για την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ κύριος στόχος του είναι οι νέοι.

ΠΟΤΑΜΙ

Το ΠΟΤΑΜΙ δημοσιοποίησε κι εκείνο τα δικά του τηλεοπτικά σποτ. «Δες το σοβαρά, παρ' το προσωπικά, στις 26 Μαΐου ψηφίζεις για την Ευρώπη», είναι το κεντρικό σύνθημα στο διαφημιστικό σποτ του Ποταμιού εν όψει των Ευρωεκλογών.

Η Παιδεία είναι το θέμα του δεύτερου προεκλογικού σποτ του Σταύρου Θεοδωράκη που άρχισε να προβάλλεται από το βράδυ της Τετάρτης στα social media του Ποταμιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα