O 31χρονος Βούλγαρος λύνει τη σιωπή του για τη δολοφονία Μακρή - Δεν τον εκτέλεσα εγώ - Τα σημεία στα οποία επιμένει

Ο 31χρονος Βούλγαρος μιλά στην «R» με αφορμή τη σύλληψη του αδερφού του. Ισχυρίζεται ότι δεν εκτέλεσε τον γνωστό ομογενή επιχειρηματία έξω από το σπίτι του στη Βούλα τον περασμένο Νοέμβριο και επιμένει ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο αδερφός του δεν είναι «επαγγελματίες δολοφόνοι».

Λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη του αδελφού του που κατηγορείται ως συνεργός του, ο 31 χρόνος Βούλγαρος, που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία του

ομογενούς επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, μιλώντας στην Realnews, αρνείται οποιαδήποτε σχέση με το έγκλημα. «Δεν γνώριζα καν τον Μακρή και δεν είχα κανένα κίνητρο να τον δολοφονήσω, όπως κατηγορούμαι, ούτε εγώ ούτε ο αδελφός μου».

Ο τελευταίος συνελήφθη από τις βουλγαρικές Αρχές πριν από λίγες ημέρες καθώς εις βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης και πλέον αναμένεται η έκδοση του στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα η Βικτώρια Καρύδα, σύζυγος του δολοφονηθέντος επιχειρηματία που πυροβολήθηκε έξι φορές έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας τον Νοέμβριο του 2018, εκφράζει στην « R» την ικανοποίηση της για την πορεία των ερευνών. «Είμαι περήφανη για την πρόοδο που έχουν σημειώσει οι Αρχές στην υπόθεση της δολοφονίας του συζύγου μου και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αστυνομία για τη δουλειά που έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει».

Σύμφωνα με την έρευνα των Αρχών, μια σειρά στοιχείων εμπλέκουν τα δύο αδέλφια στο έγκλημα: α) Αναγνωρίστηκαν από φίλο του επιχειρηματία που ήταν μαζί το μεσημέρι εκείνης της ημέρας καθώς κατά τον μάρτυρα, ο Μακρής τού είπε ότι αυτά τα «περίεργα» άτομα τα έβλεπε συνέχεια μπροστά του, β) διακρίνονται σε βίντεο από κάμερες της περιοχής που διέμενε ο Μακρής καθώς και σε βίντεο από το κατάστημα που οι φερόμενοι ως δράστες νοίκιασαν 3 αυτοκίνητα μέσα σε διάστημα ολίγων ημερών και φαίνεται να χρησιμοποιήθηκαν για την παρακολούθηση του θύματος τις προηγούμενες από τη δολοφονία ημέρες, γ) φίλος τους ομοεθνής τους αναγνωρίζει στα βίντεο και τις φωτογραφίες που του επιδείχθηκαν από τις Αρχές.

Ο 31χρονος όμως τα αρνείται όλα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην «R» μέσα από τις φυλακές Μαλανδρινου όπου κρατείται: «Το λέω και το επαναλαμβάνω. Κατά την παραμονή μου στην Αθήνα ούτε γνώριζα ούτε συνάντησα τον Ι. Μακρή, ούτε καν είχα είχα ακούσει το όνομά του μέχρι τη σύλληψη μου. Ούτε εγώ ούτε ο αδερφός μου έχουμε την παραμικρή εμπλοκή. Άλλωστε, δεν είχα καμία επαγγελματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, ούτε βέβαια έχω εμπλακεί ποτέ με τον οποιονδήποτε τρόπο σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας όπως το θύμα. Αν ήμουν ο επαγγελματίας διεθνής εκτελεστής όπως διέρρευσε η Αστυνομία, γιατί εμφανιζόμουν παντού με τα στοιχεία του διαβατηρίου μου; Γιατί χρησιμοποιούσα την πιστωτική μου κάρτα; Γιατί αγόρασα τηλεφωνικές συνδέσεις στο όνομα μου, δηλώνοντας την ταυτότητα μου; Γιατί πήγα στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας να δηλώσω τη διάρρηξη του αυτοκινήτου μου; Γιατί ταξίδευα αεροπορικώς ενώ μένω στο Χάσκοβο, μια πόλη κοντά στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Ελλάδα και συνεπώς θα μπορούσα να μεταβώ χωρίς έλεγχο στην Αθήνα και με τον ίδιο τρόπο να αναχωρήσω; Επιπλέον, όμως αν ήμουν ο επαγγελματίας διεθνής εκτελεστής δεν θα φρόντιζα να εξαφανιστώ αμέσως μετά την πράξη μου, αντί να παραμείνω στο ξενοδοχείο μου, να αγοράσω αεροπορικά εισιτήρια από γειτονικό πρακτορείο και τελικά να αναχωρήσω το απόγευμα της επομένης ημέρας; Ακόμη όμως κι αν ήμουν ο δράστης αυτής της αποτρόπαιης πράξης γιατί να αφήσω στο δωμάτιο το δακτυλικό μου αποτύπωμα, όταν αναχώρησα από την Αθήνα την 1 η/11 /2018 με την πτήση προς τη Σόφια; Και μάλιστα όταν επέστρεψα στην Αθήνα, τον Απρίλιο του 2019, πήγα πάλι στο ίδιο ξενοδοχείο όπου έμενα το διάστημα της ανθρωποκτονίας του Μακρή και απευθύνθηκα στο ίδιο γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων, από όπου και μίσθωσα το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο με συνέλαβαν; Και σημειώστε ότι για τις συναλλαγές μου αυτές και πάλι χρησιμοποίησα το δίπλωμα μου, την ταυτότητα μου και την πιστωτική μου κάρτα. Είναι αυτή συμπεριφορά εγκληματία, επαγγελματία εκτελεστή, όπως επιχειρούν να με παρουσιάσουν; Μέσα στα τόσα έγγραφα και άλλα στοιχεία της δικογραφίας δεν υπάρχει οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας κατά την ημέρα και ώρα της ανθρωποκτονίας, από το ξενοδοχείο ή έστω από κάπου κοντό σε αυτό, που θα μπορούσε να επιβεβαιώσει τον χρόνο που βρισκόμουν ή απουσίαζα από το ξενοδοχείο. Ακόμα, παρά τις πολύωρες καταγραφές οπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή του Πανοράματος Βούλας και της Ανω Βούλας, σε κανένα σημείο δεν διακρίνονται οι πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος του δράστη, ούτε οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων που δήθεν παρακολουθούν την περιοχή ή π οποιαδήποτε εικόνα του οδηγού ή τυχόν συνοδηγού του οχήματος».

Το βίντεο και τα τηλέφωνα

Όσον αφορά το βίντεο της δολοφονίας στο οποίο φαίνεται ο δράστης να πυροβολεί τον Μακρή μέσα στο αυτοκίνητο του, ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι ο σωματότυπος του ατόμου που διακρίνεται στο οπτικό υλικό δεν έχει καμία σχέοη με τον δικό του. «Ο δράστης είναι πολύ πιο κοντός από εμένα. Σύμφωνα και με την κατάθεση της συζύγου του Μακρή, το Smart που οδηγούσε έχε, ύψος 155 εκατοστά. Τις ίδιες διαστάσεις αναφέρουν τα επίσημα τεχνικά φυλλάδια της κατασκευάστριας εταιρείας. Εγώ έχω ύψος 1,90 μ., όπως λέει και η ταυτότητα μου. Ο δράστης, όπως φαίνεται όρθιος μπροστά στο παράθυρο του συνοδηγού του Smart, έχει ύψος όχι πολύ ψηλότερο από την οροφή του αυτοκινήτου. Δηλαδή περίπου 1,75 εκατοστά. Επίσης είναι πολύ πιο αδύνατος από εμένα».

Κατά τον συνήγορο του, Αλέξανδρο Ανδρουτσόπουλο, ένα από τα πιο ισχυρά στοιχεία της μη εμπλοκής του εντολέα του είναι οι κεραίες των κινητών τηλεφώνων. Όπως εξηγεί στην «R»: «Παρότι οι διωκτικές Αρχές διαθέτουν τα στοιχεία των κινητών τηλεφώνων που τα δύο αδέλφια χρησιμοποιούσαν για τη διευκόλυνση της μεταξύ τους επικοινωνίας κατά την παραμονή τους στην Αθήνα και παρότι έχει διαταχθεί άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, εντελώς παράδοξα δεν έχει αξιολογηθεί ότι ουδέποτε εξέπεμψαν οι κεραίες των τηλεφώνων τους από την περιοχή του Πανοράματος Βούλας και δη πλησίον της οικίας του θανόντος. Κυρίως, όμως, δεν αξιολογείται ότι ακριβώς κατά την ώρα της ανθρωποκτονίας τα κτνητά τους τηλέφωνα εμφανίζονται να συνομιλούν, με την κεραία του καλούντος τηλεφώνου να ενεργοποιείται στην πλατεία Νυμφών στο κέντρο της Γλυφάδας...»

Πηγή: Realnews

Keywords
Τυχαία Θέματα