Nέες απολύσεις στον ρ/σ «Στο Κόκκινο»

Σε τέσσερις νέες απολύσεις προχώρησε η διοίκηση του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», ιδιοκτησίας ΣΥΡΙΖΑ, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Πρόκειται για τρεις δημοσιογράφους, την Ειρήνη Προμπονά, την Μελίνα Βελιμέζη και τον Γιάννη Ανδρουλιδάκη, καθώς και για έναν ηχολήπτη, τον Νίκο Μπιτσιμέα, που αποτελούν και την απεργιακή επιτροπή των εργαζομένων.

Το προηγούμενο διάστημα η Left Media ΑΕ προχώρησε σε τρεις ακόμα απολύσεις δημοσιογράφων, του Αλέξανδρου Ζέρβα, της

Ελένης Ηλιοπούλου και της Γιάννας Αθανασίου.

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις, με την πραγματοποίηση τετράωρων στάσεων εργασίας και συνελεύσεων, παρουσία των συνδικαλιστικών τους Ενώσεων.

Όπως τονίζουν στις ανακοινώσεις τους οι συνδικαλιστικές Ενώσεις όλο αυτό το διάστημα, «οι στάσεις εργασίας πραγματοποιούνται έπειτα από τις παράνομες, καταχρηστικές και κατάφωρα αντεργατικές απολύσεις τριών συναδέλφων, οι οποίοι δεν συναίνεσαν στη μείωση των αποδοχών τους, ενώ ήδη τους οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές πλέον των δύο μηνών.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ζητούν την ανάκληση όλων των απολύσεων, την ομαλοποίηση των εργασιακών σχέσεων στο σταθμό και την καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών στους συναδέλφους».

Keywords
Τυχαία Θέματα