Ο πύραυλος του Ελον Μασκ άλλαξε πορεία – Που κατευθύνεται
Το κόκκινο ηλεκτρικό Tesla Roadster αξίας 100.000 δολαρίων του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Έλον Μασκ, με τον «Αστράνθρωπο» στο τιμόνι του, μία ανθρωπόμορφη κούκλα ντυμένη με διαστημική στολή, χάραξε νέα πορεία.
Κατευθύνεται, τελικά, πέρα από τον Αρη που ήταν ο αρχικός στόχος, προς τη ζώνη των αστεροειδών ανάμεσα στον γειτονικό πλανήτη και στον Δία, όπου η πιθανότητα μιας καταστροφικής
Αν και, σύμφωνα με τους ειδικούς, μέχρι να φθάσει εκεί μετά από ένα πολύμηνο ταξίδι, μπορεί η κοσμική ακτινοβολία που στο μεταξύ θα βομβαρδίζει το διαστημικό αυτοκίνητο και τον «οδηγό» του, να έχει προκαλέσει τη σταδιακή αποσύνθεσή τους.
Ο Μασκ έκανε γνωστό, με μήνυμά του στο Twitter, ότι ο ισχυρότερος πύραυλος αυτή τη στιγμή στον κόσμο, ο Falcon Heavy της Space X, ο οποίος εκτοξεύθηκε με επιτυχία από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας), «ξεπέρασε την τροχιά του Αρη και συνεχίζει με στόχο τη ζώνη των αστεροειδών». Η Space X δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν η αλλαγή πορείας έγινε από λάθος ή επί σκοπού.
Μερικοί παρερμήνευσαν τη δήλωση αυτή, νομίζοντας ότι ο πύραυλος ήδη έφθασε πέρα από τον «κόκκινο πλανήτη», κάτι για το οποίο θα χρειάζονταν αρκετοί μήνες. Αυτό που ο Μασκ στην πραγματικότητα είπε, είναι ότι ο πύραυλος ξέφυγε από την αρχικά προγραμματισμένη ελλειπτική τροχιά του, που θα τον έφερνε κοντά στον Αρη, και πλέον εισήλθε σε μια νέα τροχιά γύρω από τον Ήλιο, η οποία θα τον πάει ακόμη πιο πέρα, στη ζώνη των αστεροειδών.
Στο απώτερο σημείο της τροχιάς του, ο πύραυλος θα φθάσει σε απόσταση σχεδόν 390 εκατ. χιλιομέτρων από τον Ήλιο, περίπου 2,6 φορές την απόσταση Γης-Ήλιου.
Στην ηλιοκεντρική αυτή τροχιά το διαστημικό σκάφος μπορεί, όπως είπε ο Μασκ, να παραμείνει ακόμη και για ένα δισεκατομμύριο χρόνια. Και -για όσο αντέξει- το ραδιόφωνο του ραδιοφώνου θα παίζει συνεχώς την επιτυχία "Space Oddity" του Ντέιβιντ Μπόουι, ο οποίος θα ενθουσιαζόταν χωρίς αμφιβολία με την προοπτική να ακούσουν ίσως κάποτε οι εξωγήινοι το τραγούδι του. Τι «διαστημική παραξενιά» αλήθεια!
Οι οπαδοί της επίπεδης Γης δεν πίστεψαν ούτε αυτό!
Αλλά ασφαλώς το ακόμη πιο παράξενο είναι ότι υπάρχουν στον πλανήτη μας άνθρωποι που δεν έχουν πιστέψει τίποτε από τα παραπάνω.
Η Εταιρεία Επίπεδης Γης -που ισορροπεί ανάμεσα στην ακραία συνωμοσιολογία και στον ακραίο παραλογισμό- ανακοίνωσε βαθυστόχαστα ότι «οι άνθρωποι που πιστεύουν πως η Γη είναι σφαιρική, επειδή είδαν στο Ίντερνετ ένα αυτοκίνητο στο διάστημα, πρέπει να αποτελούν τη νέα ενσάρκωση της φράσης «είναι αληθινό, το είδα στην τηλεόραση!». Είναι ένα κακό επιχείρημα. Γιατί να πιστέψουμε μια ιδιωτική εταιρεία ότι λέει την αλήθεια;».
Οι οπαδοί της επίπεδης Γης κατέκλυσαν το Twitter με σχετικά μηνύματα που μετέτρεπαν τη Space X σε...Fake X και επέμειναν ότι οι φωτογραφίες της εκτόξευσης ήσαν φτιαγμένες με Photoshop, στο πλαίσιο μιας ακόμη τρομερής συνωμοσίας, ώστε να αποκρυβεί από την ανθρωπότητα η μεγάλη αλήθεια: Η Γη είναι ένας επίπεδος δίσκος με τον Βόρειο Πόλο στο κέντρο του. Το ερώτημα είναι πόσοι το πιστεύουν αυτό, πέρα από τα 535 μέλη που έχει η Εταιρεία Επίπεδης Γης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- ΣΟΚ - Η Βουλγαρία δεν δέχεται τον όρο «Μακεδονία» για τα Σκόπια.. Αλλάζουν όλα...
- «Έφυγε» 52χρονος στρατιωτικός
- Πότε πρέπει να κάνουμε μπάνιο, το πρωί ή το βράδυ;
- ΑΣΕΠ-Προκήρυξη 3Κ/2018: Ιδού οι απαραίτητοι τίτλοι σπουδών ανά κατηγορία εκπαίδευσης (ΦΕΚ)
- Έκανε αυτή την εμφάνιση στα μπουζούκια και μας «πέταξε» τα μάτια έξω
- Συντάξεις Μαρτίου 2018: Δείτε τις ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία
- Τροπολογία στέλνει τα αδέσποτα σε δάση και βραχώδεις εκτάσεις
- Οι μετασεισμοί δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργείων στην Ταϊβάν
- Εξοικονομώ κατ’ Οίκον II: Τέλη Φεβρουαρίου η υποβολή αιτήσεων
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dikaiologitika
- Με τροπολογία δημιουργούν «στρατόπεδα συγκέντρωσης» αδέσποτων
- Πυκνό πέπλο ομίχλης σκέπασε σήμερα τη Θεσσαλονίκη - Καθυστερήσεις στο «Μακεδονία»
- Ο πύραυλος του Ελον Μασκ άλλαξε πορεία – Που κατευθύνεται
- Εκτροπή ΙΧ στη σήραγγα της Στυλίδας
- Απροσδόκητος κερδισμένος το SPD, πικρός συμβιβασμός για την Μέρκελ
- «Ύμνοι» Μοσκοβισί: Δεν θα υπάρξουν άλλα μνημόνια. Ξεκίνησε η διαδικασία για το χρέος
- ΕΣΑμεΑ: Ποιες αλλαγές έρχονται στον Πίνακα Αξιολόγησης της Αναπηρίας
- Έως 19 βαθμούς η θερμοκρασία - Πού θα βρέξει
- Αβραμόπουλος για Novartis: Πρόκειται για σκευωρία χωρίς προηγούμενο

- Τελευταία Νέα Dikaiologitika
- Ο πύραυλος του Ελον Μασκ άλλαξε πορεία – Που κατευθύνεται
- Εκτροπή ΙΧ στη σήραγγα της Στυλίδας
- Πυκνό πέπλο ομίχλης σκέπασε σήμερα τη Θεσσαλονίκη - Καθυστερήσεις στο «Μακεδονία»
- Με τροπολογία δημιουργούν «στρατόπεδα συγκέντρωσης» αδέσποτων
- Έως 19 βαθμούς η θερμοκρασία - Πού θα βρέξει
- Απροσδόκητος κερδισμένος το SPD, πικρός συμβιβασμός για την Μέρκελ
- «Ύμνοι» Μοσκοβισί: Δεν θα υπάρξουν άλλα μνημόνια. Ξεκίνησε η διαδικασία για το χρέος
- Αβραμόπουλος για Novartis: Πρόκειται για σκευωρία χωρίς προηγούμενο
- ΕΣΑμεΑ: Ποιες αλλαγές έρχονται στον Πίνακα Αξιολόγησης της Αναπηρίας
- Αποκάλυψαν τα «μυστικά» που έκρυβε ο Δίσκος της Φαιστού
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Δέκα χρόνια μετά, η Katy Perry έχει άλλη γνώμη για το «I Kissed A Girl»
- Απίστευτο: Νεαρός «κρεμάστηκε» πίσω από λεωφορείο! | Photo
- Πάντα στιλάτη η Βαϊνά
- Όταν το παιδί εκσφενδονίζει αντικείμενα
- H AirAsia ανακοινώνει την δέσμευσή της για αγορά αεροσκαφών Α320neo
- Αυστηρή κριτική Σακελλαρίδη σε Μουζάλα και Μπαλάφα
- Σε αναζήτηση γραφείων η ΑΑΔΕ
- ΗΠΑ: Καταδίωξη δράστη που σκότωσε γυναίκα σε εμπορικό κέντρο
- Σύμβουλος του Λευκού Οίκου παραιτήθηκε μετά τις κατηγορίες ότι κακοποιούσε τις συζύγους του
- ΒΙΝΤΕΟ: Ο 15χρονος από την Κάτω Αχαΐα που συγκίνησε τους ομογενείς στο Τορόντο