Mαλλιά... κουβάρια οι σεισμολόγοι την ώρα που ο κόσμος αγωνιά: «Aυτή καρέκλα έχει καρφιά, αλλά εγώ την πήρα»

Δεν λείπουν οι εντάσεις μεταξύ των σεισμολόγων, ακόμη και εν μέσω γενικευμένης ανησυχίας μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5 Ρίχτερ στην Εύβοια.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης, όταν ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος έκανε λόγο για... ασυνεννοησία των σεισμολόγων στην Ελλάδα, κληθείς να σχολιάσει την σεισμική ακολουθία στην Εύβοια.

Ο γνωστός σεισμολόγος, μιλώντας στο MEGA, άσκησε κριτική

στη «λανθασμένη και επιπόλαιη εκτίμηση» περί κύριου σεισμού όταν σημειώθηκαν τα 4,7 Ρίχτερ, ενώ αν και δεν ανέφερε όνομα, άφησε στην συνέχεια αιχμές προν τον Άκη Τσελέντη σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

Δεν νομίζω πως όταν μια περιοχή βρίσκεται σε διέγερση είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσουμε, ορισμένοι από εμάς, να λέμε ότι δεν κοιμόμαστε το βράδυ ή ότι μπορεί να περιμένουμε σεισμούς σε άλλη περιοχή της χώρας. Δεν νομίζω ότι αυτό συνιστά υπευθυνότητα. Δεν νομίζω ότι είναι υπεύθυνη αυτή η στάση.

«Συγγνώμη, αλλά νομίζω ότι έφτασε η ώρα να το πούμε, χρειάζεται περισσότερη υπευθυνότητα και περισσότερη συνεννόηση μεταξύ των επιστημόνων. Νομίζω ότι φτάνει το μήνυμα εκεί που πρέπει να φτάσει», είπε, μεταξύ άλλων, ο σεισμολόγος.

Λίγο αργότερα ήρθε και η απάντηση του Άκη Τσελέντη, ο οποίος μίλησε επίσης στο MEGA για τον σεισμό στην Εύβοια.

Πριν ξεκινήσει, μάλιστα, να μιλά για τις εκτιμήσεις του επέλεξε να αναφερθεί στην «άκομψη επίθεση» που δέχτηκε από τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο.

«Επιτρέψτε μου, επειδή εγώ δεν αφήνω τίποτα να πέσει κάτω, πρέπει να μιλήσω λίγο επί του προσωπικού. Πριν από λίγο ο κ. Παπαδόπουλος μου επετέθη δημόσια. Τι να κάνουμε, αυτή η καρέκλα έχει καρφιά, αλλά για να την πάρεις πρέπει να σε εξετάσει μια διεθνής επιτροπή. Τι να κάνουμε, εγώ την πήρα. Δεν υπάρχει λόγος για εμπάθειες».

Σχετικά με τις εκτιμήσεις μου χθες, δεν ήμουν καθόλου επιπόλαιος. Είπα στον κόσμο να μην μπαίνει στα πέτρινα σπίτια, συμπλήρωσε και στη συνέχεια τόνισε.

Να θυμίσω και κάτι άλλο: Αγωνίστηκα ένα χρόνο να μαζέψω τη Θήβα, που την είχε ανεβάσει στα κάγκελα, μιλώντας για σεισμό 7 Ρίχτερ. Είχε πει ότι θα κάνει 7,5 Ρίχτερ και είχε τρελαθεί ο κόσμος.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Γεωφυσικής, Κώστας Παπαζάχος, άφησε αιχμές για την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ των σεισμολόγων Άκη Τσελέντη και Γεράσιμου Παπαδόπουλου:

«Ας επικεντρωθούμε όχι σε κάτι που μπορεί να γίνει αλλά στη σεισμική ακολουθία που είναι σε εξέλιξη και ας βοηθήσουμε τους κατοίκους της περιοχής να αντιμετωπίσει την ακολουθία που είναι σε εξέλιξη. Το τι θα γίνει αργότερα έχουμε χρόνο να το δούμε μπροστά μας», είπε ο καθηγητής, επικρίνοντας με τον τρόπο του το... «μαλλιοτράβηγμα».

#ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΣ #ΣΕΙΣΜΟΣ #ΕΥΒΟΙΑ #ΑΚΗΣ_ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ #ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ_ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ #ΚΑΒΓΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Mαλλιά, Aυτή,Mallia, Ayti