Leonardo Del Vecchio: Πέθανε ο ιδιοκτήτης της Ray Ban

Έφυγε απο τη ζωή στα 87 του, ο Ιταλός επιχειρηματίας Λεονάρντο Ντελ Βέκιο, πρόεδρος της εταιρείας κατασκευής γυαλιών EssilorLuxottica και ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Ιταλίας.

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο πρόεδρος της εταιρείας κατασκευής γυαλιών EssilorLuxottica και ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Ιταλίας, Λεονάρντο Ντελ Βέκιο, όπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα.

Ο Ντελ Βέκιο πέρασε την παιδική του ηλικία σε ορφανοτροφείο και έφτασε να συγκεντρώσει μια περιουσία δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, σε μια από τις πιο διάσημες ιστορίες

ανθρώπου που ξεκίνησε από το μηδέν και έγινε δισεκατομμυριούχος, στη μεταπολεμική Ιταλία.

Ο Ιταλός επιχειρηματίας ίδρυσε τη Luxottica το 1961 και «έχτισε» μια εταιρεία στην οποία ανήκει η μάρκα Ray-Ban, ενώνοντας τις δυνάμεις του με τη γαλλική Essilor, σε μια μεγάλη συγχώνευση το 2018. Η εταιρεία, η οποία κατασκευάζει σκελετούς για πολυτελείς οίκους όπως η Armani και η Prada, εκτός από την κατοχή επωνυμιών όπως η Ray-Ban, έχει περισσότερους από 180.000 υπαλλήλους και δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο.

Η EssilorLuxottica είναι η κορυφαία εταιρεία λιανικής πώλησης γυαλιών στον κόσμο και ο μεγαλύτερος παραγωγός διορθωτικών φακών.

Η επιρροή του επεκτάθηκε πέρα από τη δική του επιχείρηση, καθώς πέρα από την εξαγορά συναφών εταιρειών, επεκτάθηκε και στο λιανεμπόριο.

Ο δισεκατομμυριούχος Λεονάρντο Ντελ Βέκιο, ιδρυτής της Luxottica και πρόεδρος της EssilorLuxottica, άφησε την τελευταία του πνοή στο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου. Ο Ιταλός επιχειρηματίας που ξεκίνησε από ένα μικροσκοπικό εργαστήριο οπτικών στα βουνά των Δολομιτών και κατέληξε να γίνει αδιαμφισβήτητος παγκόσμιος ηγέτης στα γυαλιά, πέθανε σε ηλικία 87 ετών. Ο θάνατός του αναφέρθηκε σήμερα (27/6) από την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera

Ιδρυτής και πρόεδρος του μεγαλύτερου παραγωγού και λιανοπωλητή γυαλιών και σκελετών στον κόσμο, με 77.734 υπαλλήλους και πάνω από 8.000 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, ο Ντελ Βέκιο ήταν σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων Bloomberg Billionaires Index, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στην Ιταλία και ο 41ος πλουσιότερος στον κόσμο, με την περιουσία του να αγγίζει τα 32,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ίδρυσε τη Luxottica το 1961, δημιούργησε μια εταιρεία που έχει το brand Ray-Ban και ένωσε τις δυνάμεις της με τη γαλλική Esssilor σε μια συγχώνευση που έγραψε ιστορία το 2018. Παράλληλα ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος της ιταλικής εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Mediobanca, ενώ είχε συμμετοχή περί το 10% στην μεγαλύτερη ιταλική ασφαλιστική, Generali.

#ΠΕΘΑΝΕ #ΓΥΑΛΙΑ #RAY_BAN
Keywords
Τυχαία Θέματα