Γιάννης Οικονόμου: «Θα το εξετάσουμε εάν υπάρξει ανάγκη για παράταση του Power Pass» (βίντεο)

Για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπoς, Γιάννη Οικονόμου, στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παίξει το παιχνίδι της ρητορικής έντασης με την Τουρκία, τόνισε σήμερα (27/6) ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση (briefing) των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου τύπου.

Η Τουρκία δεν έχει πάψει να εργαλειοποιεί το ζήτημα των μεταναστών, ανέφερε.

Σε ερώτηση σχετική με την παράταση του

Power Pass και μετά το τέλος του Ιουνίου, απάντησε πως «αν υπάρξει κάποιου είδους ανάγκη θα το εξετάσουμε» αλλά προς το παρόν «δεν τίθεται κάποιο τέτοιο ζήτημα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η κυβέρνηση εκφράζει την ικανοποίησή της για την ομόφωνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με την παροχή στην Ουκρανία της ιδιότητας της υπό ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, ανέδειξε την πάγια θέση της Ελλάδας που εκφράστηκε στη σύνοδο Δυτικών Βαλκανίων, ότι αυτές οι χώρες αποτελούν μέρος της Ευρώπης.

Ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι θα γίνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή στις 6 Ιουλίου για όλα τα ζητήματα της κοινωνικής πολιτικής.

Στη συνέχεια, παρουσίασε τα πεπραγμένα του κυβερνητικού έργου σε αυτή την τριετία, επισημαίνοντας ότι «παραλάβαμε μια άθλια κατάσταση».

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει πλέον τον ένατο υψηλότερο κατώτατο μισθό στην ΕΕ.

«Πετύχαμε ρεκόρ έκδοσης κύριων συντάξεων», ανέφερε. Δεν έγινε τίποτα στην τύχη, από πίσω υπήρχε σχέδιο, συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μεριμνούμε για υψηλότερες επικουρικές συντάξεις στο μέλλον με το σύστημα των ατομικών κουμπαράδων, είπε.

«Τραμπισμός αλά Γκρέκα»

Δεν θα παρακολουθήσουμε τον «Τραμπισμό αλά Γκρέκα», σημείωσε.

Σε ερώτηση πώς θα απαντήσει η κυβέρνηση στην επικείμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ εάν η Τουρκία θέσει θέμα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Ψύχραιμα θα αποδημήσουμε καθετί παράνομο. Καμία πρόκληση δεν θα αφήσουμε αναπάντητη. Δεν πάμε με το ζωνάρι λυμένο για καυγά αλλά θα είμαστε ανυποχώρητοι σε κάθε πρόκληση για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Για το ενδεχόμενο τρίτης εκλογικής μάχης, ο Γ. Οικονόμου είπε ότι η πρόθεση είναι, ειδικά σε καιρούς αστάθειας, να υπάρξει πολιτική σταθερότητα. Αυτό επιδιώκουμε και με τη δεύτερη εκλογή πιστεύουμε να διαμορφωθεί σταθερή κυβέρνηση, συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για τις δανειακές υποχρεώσεις και τις υψηλές καταθέσεις κυβερνητικών στελεχών, είπε ότι είναι πολλά άτομα από όλα τα κόμματα, με δάνεια και καταθέσεις στο εξωτερικό.

Άφησε ανοιχτό παράθυρο για βελτιώσεις στο Πόθεν Έσχες και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει πολιτικός που να έχει ψαχτεί ο ίδιος και η σύζυγός του, όσον αφορά το Πόθεν Έσχες, όσο ο πρωθυπουργός, ειδικά επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Διευκρίνισε ότι αναστέλλεται η ρήτρα αναπροσαρμογής από 1η Ιουλίου, γεγονός θα «μεταφραστεί» σε 70-90% μικρότερους λογαριασμούς.

Καμία σχέση με ελληνική υπηρεσία ο συλληφθείς στην Τουρκία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι ο πολίτης που συνελήφθη στην Τουρκία με την κατηγορία της κατασκοπείας, δεν έχει καμία σχέση με ελληνική μυστική υπηρεσία ενώ πρόσθεσε ότι η Αθήνα κρατά τους διπλωματικούς διαύλους με την Άγκυρα για το θέμα, διότι είναι ένας Έλληνας πολίτης που είχε εξαφανιστεί καιρό και αναζητούνταν τα ίχνη του.

Τέλος, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο μοναδικός πολιτικός που δεν αντιλαμβάνεται τα διεθνή συστατικά της κρίσης.

Δείτε το βίντεο από την ενημέρωση:

{https://www.youtube.com/watch?v=Jj8qgv8ZLVA}

#ΓΙΑΝΝΗΣ_ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ #ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ_ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ #ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ #ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ_ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα