«Ξαναχτύπησε» ο πολιτικός που άνοιξε την τουρκική σημαία στο Σύνταγμα, «Δεχθήκαμε επίθεση - Οι ΗΠΑ θα σας χρησιμοποιήσουν»

Ο Τούρκος πολιτικός που άνοιξε την τουρκική σημαία στο Σύνταγμα «ξαναχτύπησε» με νέες δηλώσεις για το περιστατικό μπροστά από τη Βουλή.

Ο πρόεδρος του Κόμματος Αλλαγής της Τουρκίας (TDP), Μουσταφά Σαριγκιούλ, μίλησε στον Τύπο της γειτονικής χώρας σχετικά με την ενέργεια που έκανε με το ξεδίπλωμα της τουρκικής σημαίας μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων.

«Μια ομάδα τουρκοφοβικών

μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο ήθελε να μας εμποδίσει να κάνουμε μια δήλωση. Πήγαμε στην Ελλάδα για την ειρήνη» είπε ο Μουσταφά Σαριγκιούλ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του.

Όσον αφορά την κίνησή του με την τουρκική σημαία μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο, ο Σαριγκιούλ είπε: Η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά. Είναι σε συμμαχία με τις ΗΠΑ και εξοπλίζει τα "νησιά μας" και τα "σύνορά μας". Ο Έλληνας πρωθυπουργός βγάζει λόγο στο αμερικανικό Κογκρέσο και θέλει ολόκληρη την Κύπρο χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα. Πηγαίνει και διαμαρτύρεται στην ΕΕ. Ως Κόμμα Αλλαγής της Τουρκίας, εφιστήσαμε την προσοχή σε αυτόν τον κίνδυνο που προέρχεται από την Ελλάδα. Πήγαμε χθες στην Αθήνα με τον κ. Τεομάν Μουτλού, γενικό γραμματέα και επικεφαλής της οργάνωσης του Κόμματος Αλλαγής της Τουρκίας, για να κάνουμε αυτές τις εκκλήσεις προς τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον ελληνικό λαό από μπροστά από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Ξεκινήσαμε μια δήλωση μπροστά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Μια ομάδα τουρκοφοβικών θέλησε να μας εμποδίσει να κάνουμε μια δήλωση. Μετά τη συνέντευξη Τύπου, άρχισαν οι λεκτικές επιθέσεις εναντίον μας. Αυτές οι λεκτικές επιθέσεις μετατράπηκαν αργότερα σε απόπειρα σωματικής επίθεσης. Ο γενικός μας γραμματέας δέχθηκε επίθεση από τους ίδιους ανθρώπους, ενώ προσπαθούσε να διασφαλίσει ότι θα εισέλθουμε με ασφάλεια στο ξενοδοχείο».

Ο τουρκικός και ο ελληνικός λαός δεν θέλουν πόλεμο

Δηλώνοντας ότι το Αιγαίο θα πρέπει να είναι μια θάλασσα ειρήνης, ο Σαριγκιούλ, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Τζουμχουριέτ», υποστήριξε: «Πήγαμε να πούμε "Ας πούμε αντίο στα όπλα". Πήγαμε να πούμε "Μην παίζετε με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ". Πήγαμε να πούμε "Οι ΗΠΑ θα σας χρησιμοποιήσουν και θα σας πετάξουν έξω, η Ελλάδα να προσέχει". Πήγαμε να πούμε "Η ΕΕ και η Αμερική έχουν αφήσει την Ουκρανία μόνη της, μην πέσετε στην κατάσταση της Ουκρανίας". Πήγαμε να πούμε "Το καθήκον της πολιτικής είναι να είναι υπέρ της ειρήνης, όχι των όπλων". Δυστυχώς, δεχθήκαμε επίθεση από μια ομάδα ανθρώπων που βρίσκονταν υπό την επήρεια της τουρκοφοβίας που προκάλεσαν οι Έλληνες πολιτικοί. Ωστόσο, δεν αποδίδουμε την επίθεση αυτή στον ελληνικό λαό. Ο τουρκικός και ο ελληνικός λαός δεν θέλουν πόλεμο, θέλουν ειρήνη. Ως Τουρκία, είμαστε μια ειρηνική χώρα. Είναι η ειρήνη που μας έδειξε ο μεγάλος Ατατούρκ».

Yunanistan Parlamentosu önündeki basın açıklamamız kendini bilmez, birkaç Türk düşmanı tarafından engellenmek istendi. TDP Genel Sekreteri Sayın Teoman Mutlu sözlü ve fiili bir saldırıya maruz kaldı. Sağduyu ve aklı selimle sorun çözüldü. Sayın Mutlu ve ben iyiyiz, güvendeyiz.

— Mustafa Sarıgül (@M_Sarigul) June 25, 2022

Barışa gel Miçotakis. pic.twitter.com/JAio0ChJnB

— Mustafa Sarıgül (@M_Sarigul) June 25, 2022

#ΤΟΥΡΚΟΣ #ΤΟΥΡΚΙΚΗ_ΣΗΜΑΙΑ #ΣΥΝΤΑΓΜΑ #ΒΟΥΛΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα