Kommersant: Ρώσοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι πραγματοποιούν συνομιλίες στην Τουρκία για το Ουκρανικό

Ρώσοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι πραγματοποιούν συνομιλίες στην τουρκική πρωτεύουσα εξαιτίας των συνεχιζόμενων υψηλών εντάσεων μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ρώσοι και αμερικανοί αξιωματούχοι πραγματοποιούν συνομιλίες στην τουρκική πρωτεύουσα Άγκυρα, όπως ανέφερε τη Δευτέρα η ρωσική εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη πηγή, εν μέσω συνεχιζόμενων υψηλών εντάσεων μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τούρκος αξιωματούχος αρνήθηκε να σχολιάσει εάν πραγματοποιούνταν συνομιλίες, ενώ το

Κρεμλίνο είπε ότι δεν μπορούσε ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει το δημοσίευμα.

Η Kommersant δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον σκοπό των συνομιλιών, αλλά είπε ότι η συνάντηση δεν είχε ανακοινωθεί δημόσια εκ των προτέρων.

Ο Σεργκέι Ναρίσκιν, επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας ξένων πληροφοριών SVR, φέρεται να είναι μέρος της ρωσικής αντιπροσωπείας, ανέφερε.

Η αναφορά έρχεται καθώς η Ουκρανία γιορτάζει την ανακατάληψη της νότιας πόλης της Χερσώνας, το μεγαλύτερο έπαθλο που έχει κερδίσει οι δυνάμεις της, μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την περιοχή.

{https://twitter.com/nexta_tv/status/1592094995024158724}

Η Τουρκία συχνά παρουσιάζεται ως διαιτητής μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Βοήθησε στη σύναψη συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για την εξαγωγή σιτηρών από αποκλεισμένα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας τον Ιούλιο.

Αν επιβεβαιωθεί, θα είναι η πρώτη ενώπιος ενωπίω διπλωματική επαφή υψηλού επιπέδου μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας μετά τη συνάντηση τον περασμένο Ιανουάριο -έναν μήνα πριν από την εισβολή- του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν, στη Γενεύη.

#ΡΩΣΟΙ #ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Kommersant, Ρώσοι, Αμερικανοί, Τουρκία,Kommersant, rosoi, amerikanoi, tourkia