FIBA: Αλλαγές στην ημερομηνία των αγώνων στο «παράθυρο» του Νοεμβρίου για το Παγκόσμιο Κύπελλο, πότε παίζει η Ελλάδα

Η FIBA ενημέρωσε με επιστολή της τις ομοσπονδίες, πως οι αγώνες των Εθνικών Ομάδων στο «παράθυρο» του Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της προκριματικής Φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών 2023, θα «μετακινηθούν» κατά μία ημέρα.

Οι αγώνες που επρόκειτο να διεξαχθούν στις 10 Νοεμβρίου θα γίνουν στις 11 Νοεμβρίου και αυτοί που ήταν προγραμματισμένοι για τις 13 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν στις 14 Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει

πως οι αγώνες και στους τέσσερις ομίλους θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα, καθώς μετακινήθηκαν οι αναμετρήσεις των ομίλων I και J.

Όπως αναφέρει η επιστολή της FIBA, κατέληξε στην απόφαση αυτή, επειδή «υπήρχε η ενημέρωση πως πολλές ομοσπονδίες βρίσκονταν σε συζητήσεις τις τελευταίες εβδομάδες με συλλόγους που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα, προσπαθώντας να αποφύγουν την ταυτόχρονη τέλεση αγώνων, ζητώντας να τη μετακίνηση των αγώνων τους για την Ευρωλίγκα κατά μία ή και δύο μέρες, έχοντας κατά νου τη μεγάλη σημασία των αναμετρήσεων των Εθνικών Ομάδων, αλλά και την πρόσφατη αλλαγή στην ηγεσία της Ευρωλίγκας».

Για την Εθνική Ελλάδας η απόφαση αυτή σημαίνει πως ο αγώνας Ελλάδα - Λετονία θα διεξαχθεί στις 11 Νοεμβρίου και ο αγώνας Βέλγιο - Ελλάδα στις 14 Νοεμβρίου. Οι αγώνες αυτοί ήταν αρχικά ορισμένοι να διεξαχθούν στις 10 και 13 Νοεμβρίου.

#FIBA #ΜΠΑΣΚΕΤ #ΕΘΝΙΚΗ_ΕΛΛΑΔΑΣ #ΕΘΝΙΚΗ_ΟΜΑΔΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
FIBA, Αλλαγές, Νοεμβρίου, Παγκόσμιο Κύπελλο, Ελλάδα,FIBA, allages, noemvriou, pagkosmio kypello, ellada