Euroferry Olympia: Σταματούν οι έρευνες για μια ημέρα -«Ζητώ παρέμβαση Μητσοτάκη», λέει σύζυγος αγνοούμενου (βίντεο)

«Παγώνουν» για ένα 24ωρο οι έρευνες για τους αγνοούμενους στο πλοίο Euroferry Olympia. Άμεση παρέμβαση της πολιτείας ζητά συγγενής αγνοούμενου, «ζητώ άμεσα κινητοποίηση!», τόνισε η κ. Μπεκιάρη, σύζυγος αγνοούμενου.

«Δεν είναι αγνοούμενοι! Είναι εγκλωβισμένοι! Δεν είναι αγνοούμενοι! Είναι εγκλωβισμένοι μέσα σε ένα καράβι!» φωνάζουν οι συγγενείς των αγνοούμενων του πλοίου.

Η ρυμούλκηση, μέχρι στιγμής, γίνεται με ταχύτητα που δεν ξεπερνά τα 4 μίλια ανά ώρα, υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες και υπολογίζεται ότι θα φτάσει στον Αστακό, αύριο, αργά το μεσημέρι. Η διαδικασία

αυτή κρίθηκε απαραίτητη, μετά την εισήγηση της πυροσβεστικής.

Εκρήξεις και αναζωπύρωση

Χθες βράδυ ξαφνικά ακούστηκαν εκρήξεις και τεράστιες φλόγες ξεπήδησαν από τη πλώρη. Τα πυροσβεστικά σκάφη ρίχτηκαν ξανά στη μάχη της κατάσβεσης.

Η φωτιά καίει από τα ξημερώματα της Παρασκευής και παρ’ ότι οι δυνάμεις παλεύουν να ψύξουν τις λαμαρίνες εξωτερικά, το θερμικό φορτίο στο εσωτερικό του πλοίου παραμένει υψηλό.

Τις επόμενες ώρες, οι συγγενείς των αγνοουμένων θα μεταφερθούν με μέριμνα του υπουργείου Ναυτιλίας στον Αστακό, προκειμένου να είναι παρόντες στις νέες έρευνες.

Σε απευθείας σύνδεση από την Κέρκυρα, η κ. Βάνα Μπεκιάρη, σύζυγος εγκλωβισμένου επιβάτη, έκανε δραματική έκκληση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να παρέμβει άμεσα καθώς όπως δήλωσε χάνονται πολύτιμες ώρες, ενώ κατήγγειλε πως ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης δεν έχει κινητοποιηθεί ενώ η ίδια έχει προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί του.

«Ζητώ άμεσα κινητοποίηση!», τόνισε η κ. Μπεκιάρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα