Κλιμακώνεται η ένταση στην Ουκρανία: Ρώσοι αυτονομιστές καταγγέλλουν τον ουκρανικό στρατό για ρουκέτες στο Ντόνετσκ

Σ΄΄υμφωνα με τους αυτονομιστές του DPR, ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε επίθεση με ρουκέτες στο Ντόνετσκ της ανατολικής Ουκρανίας

«Για πρώτη φορά από το 2018, ο εχθρός χρησιμόποιησε διαφορετικά συστήματα εκτόξευσης ρουκετών», ανακοίνωσαν σήμερα απεσταλμένοι της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR)

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass, η αποστολή του DPR ανέφερε συγκεκριμένα πως έγινε χρήση 5 ρουκετών «BM-21 Grad».

Για την ώρα, δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες

για τραυματισμούς ή ανθρώπινες απώλειες.

Η ένταση στη γραμμή επαφή στο Ντονμπάς κλιμακώθηκ στις 17 Φεβρουαρίου, με τις αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ να ζητούν χθες από τη Μόσχα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία τους, με τον Ρώσο Πρόεδρο να αποδέχεται λίγο αργότερα το σχετικό αίτημα.

Σύνοδος των G7 για την κλιμακούμενη κρίση

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη των υπουργών Εξωτερικών των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7).

Στη σύσκεψη αναμένται να συζητηθεί η κλιμακούμενη κρίση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

«Η G7 εξακολουθεί να συντονίζεται στο θέμα της ρωσικής κρίσης» ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη «φρένο» στην πιστοποίηση του αγωγού Nord Stream 2, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία, έλαβε ο Όλαφ Σολτς αντιδρώντας στην αναγνώριση του Ντονμπάς από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Keywords
Τυχαία Θέματα