Bullying στο Αρσάκειο: Ξεκινά ΕΔΕ για τυχόν ευθύνες εκπαιδευτικών

ΕΔΕ για τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών, σχετικά με το περιστατικό με μαθητή στο Αρσάκειο, ο οποίος έπεσε θύμα άγριου bullying.

Η διεύθυνση του Αρσακείου ενημέρωσε τους γονείς των μαθητών ότι θα κινηθούν όλες οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκόμενων μαθητών από τον Σύλλογο Διδασκόντων. Θα ξεκινήσει επίσης ΕΔΕ για τυχόν ευθύνες εκπαιδευτικών.

Η ανακοίνωση του Αρσακείου Γυμνασίου αναφέρει:

«Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία

τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».

Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις μαθητές, ανάμεσά τους ένα κορίτσι και αναζητά άλλους δύο.

Έδεσαν τον μαθητή από τον λαιμό με πετονιά

Το πρωί της Παρασκευής έξι 15χρονοι, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, έδεσαν τον συμμαθητή τους σε μια καρέκλα με πετονιά γύρω από τον λαιμό του μέσα σε αίθουσα διδασκαλίας και προσπάθησαν να δέσουν ολόκληρο το σώμα του. Στη συνέχεια άρχισαν να τον κοροϊδεύουν και να τον βρίζουν κι έφυγαν από το σχολείο αφήνοντας τον συμμαθητή τους σε αυτή την κατάσταση.

Μόλις το παιδί επέστρεψε σπίτι του, η μητέρα του είδε τα σημάδια στο λαιμό, τον ρώτησε τι είχε συμβεί και όταν έμαθε έκανε μήνυση στην αστυνομία.

Οι ανήλικοι φερόμενοι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα, ενώ το θύμα μετέβη στον ιατροδικαστή, ο οποίος διαπίστωσε εκδορές που συνάδουν με το δέσιμο.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία.

#ΑΡΣΑΚΕΙΟ #ΕΔΕ #BULLYING #ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ #ΜΑΘΗΤΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα