Βραβείο στη Σοφία Κοκοσαλάκη για την έμπνευσή της από τους Μινωίτες


Η διεθνούς φήμης, σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη, βραβεύτηκε, σε ειδική τελετή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, για την προσφορά της στην ανάδειξη της ελληνικής κληρονομιάς και, ιδιαίτερα, της κρητικής της καταγωγής και μινωικής της επιρροής, ως πηγή έμπνευσης και δημιουργίας στην παγκόσμια σκηνή της μόδας.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη, που βρίσκεται από χθες στο Ηράκλειο και παραβρέθηκε

στην επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους, παρέλαβε το βραβείο από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και την Πρόεδρο του Branding Heritage Κατερίνα Φρέντζου.

Πρόκειται για την εκδήλωση με θέμα: "Contemporary Minoans - O Mινωικός πολιτισμός εμπνέει σύγχρονους δημιουργούς", που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 από τον Οργανισμό Branding Heritage. Σημαντικοί Έλληνες δημιουργοί, διακεκριμένοι αρχαιολόγοι, επιστήμονες και δημοσιογράφοι συμμετείχαν ως ομιλητές στην εκδήλωση.

Η εκδήλωση σηματοδοτεί την έναρξη παράλληλης έκθεσης με πρωτότυπες σύγχρονες δημιουργίες, εμπνευσμένες από τον Μινωικό πολιτισμό, και πλαισιώθηκε από εργαστήρια αρχαίων τεχνικών. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια αρχαίων τεχνικών όπως αργαλειός και σφυρήλατο κόσμημα και έκθεση πρωτότυπων δημιουργιών με Μινωικές αναφορές, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης.

Tα ρούχα της Σοφίας Κοκοσαλάκη χαρακτηρίζονται από το διεθνή κυρίως τύπο ως βαθιά επηρεασμένα από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό σε συνδυασμό με σύγχρονη στοιχεία αλλά ταυτόχρονα διατηρούν ένα διαχρονικό στιλ αντίθετα με τις εφήμερες προσταγές της μόδας. Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι υψηλής ποιότητας υφάσματα και δέρματα, τα οποία συνήθως ράβονται στο χέρι.

Πηγή: ekriti.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα