Βουλευτικές εκλογές - Ουγγαρία : Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν εξασφαλίζει νέα θητεία

07:46 9/4/2018 - Πηγή: Pagenews

Το Φίντες κατήγαγε -όπως αναμενόταν- καθαρή νίκη στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Ουγγαρία και ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν εξασφαλίζει νέα θητεία.

Tο κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 49,5% των ψήφων και προβλέπεται να καταλάβει 134 έδρες στο κοινοβούλιο της χώρας αυτής, με το 74,6% των εκλογικών τμημάτων

να έχει ενσωματωθεί, κατά στοιχεία που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της εθνικής εκλογικής επιτροπής.

Χαρακτηριστικό είναι πως τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν με καθυστέρηση σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι περιμένουν υπομονετικά στις ουρές για να ψηφίσουν στα εκλογικά τμήματα στη Βουδαπέστη.

Στις 19.30 ώρα Ελλάδας, το ποσοστό συμμετοχής ανερχόταν σε 68,13%, ένα ποσοστό που υπερβαίνει τα ποσοστά συμμετοχής που είχαν καταγραφεί στις τελευταίες τρεις εκλογικές αναμετρήσεις.

Οι αντίπαλοι του Όρμπαν δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για τη μεγάλη προσέλευση των ψηφοφόρων.

"Είμαστε πεπεισμένοι ότι το υψηλό ποσοστό συμμετοχής θα αντικατοπτρίσει… ότι οι πολίτες θέλουν μια αλλαγή στην κυβέρνηση" δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου των Σοσιαλιστών Μπερναντέτ Μπουντάι, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του κόμματος του Όρμπαν Fidesz, ο Γέργελι Γκούλιας επισήμανε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο ATV ότι είναι απίθανο το κόμμα του να διατηρήσει την πλειοψηφία των 2/3 στο κοινοβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα