(upd) Ιταλία: "Κλείδωσε" η κρατική παρέμβαση για την Monte dei Paschi


Ένα βήμα πιο κοντά στην παρέμβαση της κυβέρνησης για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) της Monte dei Paschi είναι η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, με το υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας να δηλώνει ότι έχει ετοιμάσει σχέδιο διάσωσης της Monte, σύμφωνα με το Reuters.

Αξιωματούχος του ιταλικού ΥΠΟΙΚ που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε

πως "πιστεύουμε πως η ΑΜΚ της Monte μόνο με τη συμμετοχή των ιδιωτών", ωστόσο τόνισε με νόημα ότι "σε περίπτωση που δεν πετύχει η ΑΜΚ, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει, διασφαλίζοντας τη συνέχεια της τράπεζας και τις καταθέσεις των πελατών υπό οποιαδήποτε περίσταση".

Η κρατική παρέμβαση έρχεται πιο κοντά, με το μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γενς Βάιντμαν να δηλώνει στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Frankfurt Allemagne Zeitung πως "μια ανάμειξη του ιταλικού κράτους για την Monte δεν πρέπει να αποκλείεται".

Υπενθυμίζεται πως το τι θα γίνει με την Monte dei Paschi αναμένεται να προκαλέσει εξελίξεις στο ιταλικό τραπεζικό σύστημα καθώς και να "δείξει" το τι μέλλει γενέσθαι πολιτικά στην επόμενη μέρα της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα