Έτσι στρώνει το χαλί για την κάλπη ο Κυριάκος


Κάθε άλλο παρά έπεισε τους βουλευτές της ΝΔ η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού πως οι επόμενες εκλογές στη χώρα θα γίνουν το καλοκαίρι του ´19 για τους δήμους, τις περιφέρειες και την ευρωβουλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση, που είχε με τους επιτελείς του μετά το τέλος της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, ανάφερε ότι είδε ένα πρωθυπουργό "πανικόβλητο, χωρίς σχέδιο και με εμμονή στην αναζήτηση εχθρών". Ουσιαστικά,

με αυτή την φράση ο πρόεδρος της ΝΔ περιέγραψε ένα πολιτικό, που είχε αποφασίσει την επόμενη κίνηση του, η οποία δεν είναι άλλη από τις εκλογές και απλά αναζητεί το άλλοθι-πηγή στο αφήγημα για να φτάσει σε αυτή.

Στη ΝΔ εκτιμούν πως ο κ. Τσίπρας θα παίξει το τελευταίο του χαρτί στην συνάντηση που θα έχει στο τέλος της εβδομάδας, με την καγκελάριο της Γερμανίας στο Βερολίνο και ανάλογα θα καθορίσει τα επόμενα βήματα του. Πρόσωπα που ήταν στην κυβέρνηση Σαμαρά και γνωρίζουν το παρασκήνιο που υπήρξε το καλοκαίρι του '15, όταν και ο τότε πρωθυπουργός ζητούσε την στήριξη των Ευρωπαίων (χωρίς πραγματικά να την πάρει ποτέ ) , ανέφεραν ότι πολύ δύσκολα οι Γερμανοί θα υποστηρίξουν τις θέσεις στην κυβέρνησης , ειδικά μάλιστα μετά και την μονομερή ενέργεια στην οποία προχώρησε η Αθήνα. Κατά συνέπεια, πρόσθεταν τα ίδια στελέχη της ΝΔ , οι εκλογές μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους είναι μονόδρομος για τον κ. Τσίπρα, κάτι που και ο ίδιος δείχνει να γνωρίζει.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, αλλά και τις πληροφορίες που καταφτάνουν στο "γαλάζιο" επιτελείο από την πλευρά των Βρυξελλών σχετικά με την πορεία της αξιολόγησης και την εμπλοκή του Δ.Ν.Τ , ο κ. Μητσοτάκης θέτει τον κομματικό μηχανισμό σε ετοιμότητα και ήδη είχε αναθέσει σε συγκεκριμένα στελέχη , την εκπόνηση της προεκλογικής στρατηγικής της ΝΔ, αλλά και την οργανωτική προετοιμασία. Επίσης, ήδη αναζητείται και διαφημιστική εταιρεία που θα αναλάβει την καμπάνια , ενώ θα υπάρξουν για τους νυν βουλευτές περιοχές ευθύνης. Ο κάθε βουλευτής δηλαδή θα αναλάβει να "τρέξει" την καμπάνια του κόμματος , σε συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες , εκτός φυσικά από την δική του.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλει άμεσα να είναι όλα έτοιμα , καθώς εκτιμά πως η προεκλογική περίοδος θα είναι εξαιρετικά μικρή σε διάρκεια ( το Σύνταγμα ορίζει τις 21 ημέρες ως το μικρότερο δυνατό διάστημα μέχρι τις κάλπες) και δεν θέλει ο μηχανισμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αιφνιδιαστεί από την πρωθυπουργική επιλογή.

Σε επίπεδο τακτικής, η ΝΔ από σήμερα επιστρέφει στα θέματα της καθημερινότητας , αλλά και στο δόγμα "νόμος και τάξη".

Οι εξωφρενικές δηλώσεις του πρώην υπουργού δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλου για την σημαία, τους μπαχαλάκηδες αλλά και την Χρυσή Αυγή έδωσαν ήδη την αφορμή για μια σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση από την πλευρά του κ. Β. Κικίλια. Σήμερα , είναι πιθανόν να παρέμβει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ ,ο οποίος θα καλέσει τον πρωθυπουργό να αποκηρύξει την τοποθέτηση του πρώην υπουργού του.

Keywords
Τυχαία Θέματα