Το pagenews.gr προτείνει: "Με τα χρώματα του έρωτα", 3ημερο πολιτιστικό δρώμενο στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο


Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται κάποια στιγμή της ζωής τους σε μια ανάλογη κατάσταση. Οι ποιητές, οι καλλιτέχνες και οι εικαστικοί τα καταφέρνουν καλύτερα να μάς κάνουν να νιώσουμε τί σημαίνει ερωτικό πάθος, γιατί έχουν τον τρόπο να το πουν, χωρίς να προσπαθούν να το εξηγήσουν.

Ο έρωτας, ωστόσο, διαφοροποιείται από άνθρωπο σε άνθρωπο και παίρνει διάφορες όψεις ανάλογα με το πώς ο καθένας τον αισθάνεται.

Για κάποιους είναι δημιουργική έκφραση, για άλλους σεξουαλικός πόθος, ενώ για άλλους βασανιστική οδύνη που απογειώνει, αλλά και εξουθενώνει παράλληλα, εξουδετερώνοντας και απομυζώντας κατά αυτόν τον τρόπο κάθε στοιχείο εσωτερικής ενέργειας.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι το πάθος του έρωτα ασκεί μια ακατανίκητη επίδραση επάνω μας.

Γράφει η Έπη Τρίμη

Ερωτευμένοι με τη ζωή αλλά και το άλλο φύλο ελάτε στο 3ημέρο Πολιτιστικών Δρώμενων στις 13, 14 & 15 Φεβρουαρίου στην αίθουσα τέχνης του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, προκειμένου να μπείτε στο πνεύμα των ημερών και να γιορτάσετε μαζί μας.

Με τη στήριξη του επίτιμου Προέδρου & Ακαδημαϊκού κ. Ευάγγελου Μουτσόπουλου-υπό την αιγίδα του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου -στην Πλατεία Φιλικής Εταιρίας 2, στον 4Ο όροφο θα πραγματοποιηθεί ομαδική έκθεσης ζωγραφικής & γλυπτικής υπό τις μελωδίες τζαζ και ζωντανού πιάνου καθώς κι άλλα δρώμενα στο πνεύμα των ημερών.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

13/2/18, 20:00 | Εγκαίνια με το άνοιγμα στο κοινό της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής & γλυπτικής των εικαστικών με εκθέματα που πραγματεύονται τον έρωτα, μέσα από τη δική τους αισθητική και καλλιτεχνική ματιά. Άλλωστε όλοι οι καλλιτέχνες ζουν για τον έρωτα και το πάθος για την τέχνη. Στο πιάνο ο κ. Αναστάσης Γεωργιάδης με jazz συνθέσεις θα ντύσει με τις μελωδίες του τη βραδιά και το cocktail που θα ακολουθήσει.

Εικαστικοί:

-Βασίλης Αράπης
-Τζένη Βλαχώνη
- Sugar Bongard
- Γιούλη Βρανά
-Κωνσταντίνα Δελαπόρτα
- Νίνα Διακοβασίλη
-Κλαίρη Δικαίου
- Δημήτρης Καρακατσάνης
- Δέσποινα Κουβάτσου
- Ίλια Λιακάκου -Θεοφιλίδου
- Dani Marjoka
-Κέλι Μελά
-Μάνος Μελισσουργάκης
- Μπάμπης Μουργινάκης
-Δημήτρης Οικονόμου
-Γιώργος Παππάς
- Αργυρούλα Pappas –Tσιώτα
- Περσεφόνη Παύλη
- Κυριακή Προκοπίου
-Κωνσταντίνος Ρόκκας
-Παναγιώτης Ρόκκας
- Αικατερίνη Σακελλαρίδη
- Μαργαρίτα Ταλιαδώρου
-Μαίρη Τριβιζά
-Εξικίας Τριβουλίδης
-Vali
-Vanakos Art

14/2/18, 20:00 |Μουσικοποιητική βραδιά με τίτλο «Αχ Έρωτα»! Πρόκειται γι’ ένα μαγικό ταξίδι θεατροποιημένου λόγου με τον ηθοποιό, σκηνοθέτη, καθηγητή ανωτέρων σχολών δραματικής τέχνης και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων κ. Πάρι Κατσίβελο. Τον συνοδεύει στο πιάνο ο Μουσικοσυνθέτης κ. Κώστας Ρεκλείτης.
Μεταξύ άλλων, θα γίνει μνεία στον Ελύτη, στον Σαίξπηρ, το Σοφοκλή τον Παλαμά, τον Παυλόπουλο, τον Κορνάρο, τον Καβάφη, το Λόρκα, το Ναζίμ Χικμέτ, το Βρεττάκο, το Σολομό, τον Άγιο Παίσιο και τον Άγιο Συμεών.

15/2/18, 20:00| Συναυλία πιάνου με έργα όπως Chopin,Liszt,Shumann, Rachmaninov

Η καθηγήτρια Εθνικού Ωδείου & συνεργάτης του CIMP (Conservatoire Internationale Musique de Paris ) κ. Βικτώρια Βούρτση μέσω των σπουδαστών της θα μάς ταξιδέψει με ρομαντικές και όχι μόνο κλασσικές μελωδίες στο πνεύμα του έρωτα.

Εμπνευστής του πολιτιστικού τριημέρου η κ. Αργυρούλα Pappas – Tsiota εικαστικός- εκπαιδευτικός.

Να είμαστε όλοι εκεί!
Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος: Πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, 106 73 Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα