Την κατασκευή iphone στην Ινδία ετοιμάζει η Apple

14:51 3/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Όπως όλα δείχνουν η Apple πήρε τη μεγάλη απόφαση και πρόκειται να δημιουργήσει μία νέα γραμμή παραγωγής για συσκευές iPhone, επί ινδικού εδάφους.

Αυτό αποκάλυψε ο Priyank Kharge, υπουργός Πληροφορικής και Τεχνολογίας του ομόσπονδου ινδικού κρατιδίου Karnataka, σε δηλώσεις του στο Bloomberg News.

Η έδρα του νέου εργοστασίου θα είναι στην πρωτεύουσα του κρατιδίου, Bangalore, γνωστή πλέον με την επίσημη ονομασία Bengalaru.

Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει έως το τέλος Απριλίου, με την Apple να συνεργάζεται για το «ινδικό» εγχείρημα με την ταϊβανέζικη Wistron. Ο Kharge διευκρίνισε επίσης ότι τα iPhone που θα εξέρχονται από την ινδική γραμμή παραγωγής θα προορίζονται για την εγχώρια αγορά. Επίσημη αντίδραση από την πλευρά της Apple δεν υπάρχει προς το παρόν, παρόλο που οι φήμες ήθελαν την αμερικανική εταιρεία να διαπραγματεύεται σκληρά με την ινδική κυβέρνηση για το καθεστώς των φορολογικών ελαφρύνσεων.

«Αισθάνομαι πραγματικά πολύ καλά για το πώς εξελίσσονται τα πράγματα για εμάς στην Ινδία» ήταν η δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της Apple, Tim Cook, κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων όπου καταγράφηκε νέο ρεκόρ εσόδων. «Συζητάμε για διάφορα πράγματα, συμπεριλαμβανομένων τοπικών καταστημάτων, ενώ πρόθεσή μας είναι να επενδύσουμε στη χώρα» ήταν η δήλωση που είχε κάνει ο Cook για τις προθέσεις της Apple σχετικά με την ινδική αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple κατέχει αυτή τη στιγμή ένα μικρό μερίδιο της αγοράς smartphones της Ινδίας, κυρίως λόγω των υψηλών τιμών διάθεσης των προϊόντων της, ειδικά σε σχέση με την οικονομική κατάσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ντόπιου πληθυσμού. Ωστόσο, με πληθυσμό περί το 1,3 δισεκατομμύριο ανθρώπους η Ινδία θα είναι μία από τις σημαντικότερες αγορές, μακροπρόθεσμα.

Το «φλερτ» με την ινδική αγορά εκ μέρους της Apple ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, με επίσκεψη του Tim Cook, ανακοίνωση δημιουργίας κάποιας πρώτης δραστηριότητας στην Bangalore και λίγο αργότερα με το άνοιγμα τοπικού γραφείου στην Hyderabad όπου φιλοξενούνται περί τους 4.000 developers για τις ανάγκες της υπηρεσίας Maps.

Keywords
Τυχαία Θέματα