Συμμαχία για την Αυτόνομη οδήγηση από την BMW


Η αυτόνομη οδήγηση τρέχει με χίλια. Τα συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης αποτελούν πλέον τον «βασικό» εξοπλισμό των πλούσιων και μεγάλων μοντέλων, ενώ η αυτόνομη οδήγηση βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης. Απαιτείται ένα συντονισμένο «χωροδικτύωμα» ενεργειών και τεχνολογιών, με κοινό παρανομαστή το νομικό «κόλλημα» που ακόμη δεν επιτρέπει την οδήγηση του αυτοκινήτου από «ηλεκτρονικά μέσα» και όχι από τον οδηγό.

Η BMW Group έχει πλέον στη

γκάμα της με προηγμένα συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης. Τώρα ο βαυαρικός όμιλος με την Intel και την Mobileye (“Cooperation Partners”) θα εντάξουν την Delphi ως εταίρο εξέλιξης και ενσωμάτωσης συστημάτων (‘system integrator’) στη προηγμένη τους πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης. Οι τέσσερις εταίροι στοχεύουν να θέσουν από κοινού σε εφαρμογή ένα μοντέλο συνεργασίας για να προσφέρουν κλιμακούμενες λύσεις στην ευρύτερη βιομηχανία ΟΕΜ, πιθανόν και σε άλλες βιομηχανίες.

Να σημειωθεί ότι η Delphi είναι ήδη προμηθευτής μιας πρωτότυπης υπολογιστικής πλατφόρμας στο BMW Group και συνεργάζεται με τις Intel και Mobileye στους τομείς ανίχνευσης, συγχώνευσης δεδομένων αισθητήρων και ισχυρών μονάδων ελέγχου αυτόνομης οδήγησης. Η Delphi μπορεί επιπρόσθετα να προσφέρει τον απαιτούμενο εξοπλισμό του υλισμικού, όπως αισθητήρες, εξατομικευμένες λύσεις και εφαρμογές διαφοροποίησης. «Από την αρχή δημιουργήσαμε μία συνεργασία βασισμένη σε ανοιχτή πλατφόρμα για τη συγκεκριμένη τεχνολογία του μέλλοντος. Με την ένταξη της Delphi ενισχύουμε σημαντικά την εξέλιξη της αυτοματοποιημένης οδήγησης και κάνουμε ένα βήμα στο μέλλον με την εξάπλωση αυτής της τεχνολογίας σε όλη τη βιομηχανία», δήλωσε ο Klaus Fröhlich , Μέλος Δ.Σ. της BMW AG στον τομέα της Εξέλιξης.

Επίσης, όπως είχαν ανακοινώσει η τρεις εταιρείες - BMW Group, η Intel και η Mobileye - θα μπορούν να κάνουν τα αυτόνομα οχήματα πραγματικότητα και να τα φέρουν στην μαζική παραγωγή μερικώς ή πλήρως αυτόνομα μοντέλα μέχρι το 2021.

Keywords
Τυχαία Θέματα