Reuters: Μια ελληνική οικογένεια μέσα στην κρίση (pics)


Η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει προβλήματα σε πολλές ελληνικές οικογένειες και σε κάποιες από αυτές έχει δείξει το πολύ σκληρό της πρόσωπο.

«Επτά χρόνια βαθιάς οικονομικής κρίσης, κι αυτοί που ζουν στην καρδιά της έχουν χτυπηθεί σκληρά», αναφέρει το πρακτορείο Reuters, σε ρεπορτάζ του προσπαθώντας να αποτυπώσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, οι οποίες ζουν στα όρια της φτώχειας ή και κάτω από αυτά.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο πέρασε μια ημέρα με μια τέτοια οικογένεια, την οικογένεια

του Κώστα Αργυρού. Μια οικογένεια "εμβληματική" της φτώχειας στην Ελλάδα, η οποία αποφάσισε να εγκαταλείψει τη Λέρο πριν από πέντε ετών και να μετακομίσει στην Αθήνα. Ωστόσο, έχει παγιδευτεί στην ανεργία και τα χρέη.

Ο 35χρονος Κώστας Αργυρός βρίσκει περιστασιακά δουλειά και η γυναίκα του, η 30χρονη Όλγα, νοσοκόμα, είναι άνεργη εδώ και μια δεκαετία.

Ζουν σ' ένα διαμέρισμα 49 τετραγωνικών μέτρων με τα 4 μικρά τους παιδιά και καίνε ξύλα για να ζεσταθούν το χειμώνα. Το φαγητό μαγειρεύεται με γκάζι και το ζεστό νερό είναι σπάνιο. Το μόνο φως που υπάρχει το βράδυ είναι αυτό της τηλεόρασης καθώς η οικογένεια δεν θέλει να ξοδέψει άλλα χρήματα για ρεύμα.

"Ήρθαμε εδώ για μια καλύτερη ζωή αλλά τα πράγματα πήγαν από το κακό στο χειρότερο", λέει η Όλγα.

Keywords
Τυχαία Θέματα