Παυλόπουλος: Δεν νοούνται εκπτώσεις στην κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας


Λίγο μετά τη 1 της Τρίτης έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας στο Προεδρικό Μέγαρο για να έχει συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο προκειμένου οι δύο εξέχοντες πολιτικοί παράγοντες να συζητήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τη στάση της Αθήνας εν όψει της πολυμερής διάσκεψης στη Γενεύη την ερχόμενη Πέμπτη.

Στις δηλώσεις που έγιναν μπροστά στην κάμερα ο κ. Τσίπρας

τόνισε το ευαίσθητο στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι συζητήσεις και επανέλαβε τις θέσεις της ελληνικής πλευράς για δίκαιη λύση στο Κυπριακό.

"Υπάρχει συναντίληψη όλων των πολιτικών δυνάμεων και υποστήριξη πάγιων θέσεων σε σχέση με την αποφασιστικότητά μας να βρούμε δίκαιη λύση και να υπερασπιστούμε θέσεις που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και την ιδιότητα της Κύπρου ως μέλος της Ε.Ε." δήλωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε τη σημασία που έχει το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι "εφοδιασμένος με στέρεη γραμμή που στηρίζουν το σύνολο σχεδόν των πολιτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Κύπρο".

Τόνισε ότι η γραμμή είναι και ευρωπαϊκή γιατί η κυριαρχία της Κύπρου είναι και ευρωπαϊκή. "Οι εκπτώσεις στην κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν νοούνται γιατί κάθε παραβίαση συνιστά παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου" διεμήνυσε.

"Υπάρχει ενότητα και θωράκιση του Κυπριακού, επιτέλους. Υπάρχουν πολλοί και στην Ε.Ε. που στηρίζουν δίκαιη και βιώσιμη λύση" σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα