Πάνος Καμμένος: Σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής


Υψηλοί τόνοι αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής λόγω της συζήτησης για την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τις συνομιλίες που είχε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη για την υπόθεση του NOOR1.

Η συζήτηση θα γίνει μετά τα όσα ήρθαν στο φως για το ταξίδι του υπουργού Άμυνας στο Λονδίνο, ζήτημα για το οποίο η ΝΔ

με πλήθος ανακοινώσεων ζητά εξηγήσεις (για την παρουσία του σε καζίνο).

Την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, και ειδικότερα για τις επαφές του κ. Καμμένου με τον πρωτοδίκως καταδικασθέντα σε ποινή ισοβίου καθείρξεως Ευθύμιο Γιαννουσάκη για την υπόθεση της διακινήσεως ναρκωτικών με το πλοίο Noor 1 κατέθεσαν, τον περασμένο Ιούλιο, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και οι βουλευτές του κόμματός του.

Η Νέα Δημοκρατία έχει δηλώσει ότι στόχος της πρότασης της είναι να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της «δύσοσμης» και «σκανδαλώδους» αυτής υπόθεσης, να διερευνηθεί δηλαδή, «ποια ήταν τα πραγματικά κίνητρα της εμπλοκής του κ. Καμμένου», «η έκταση της παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης κατά την επιτέλεση του έργου της, με τη δημιουργία συνθηκών ενοχοποίησης ιδιωτών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολιτικά σχέδια», «ποιες ήταν οι σχέσεις των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση με την εισαγγελική λειτουργό» που την ερευνά και ποια η σχέση με τον λιμενικό υπάλληλο Π. Χριστοφορίδη, συνομιλίες του οποίου με τον Ε. Γιαννουσάκη, έχουν δημοσιευθεί. Η ΝΔ έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση, μια υπόθεση που αφορά την ανεξαρτησία των θεσμών και εν τέλει τη λειτουργία της δημοκρατίας. Έχει επίσης θέσει θέμα για το αν γνώριζε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την εμπλοκή του Πάνου Καμμένου.

Η συζήτηση επί της προτάσεως της ΝΔ θα ξεκινήσει μετά τις 11.00. Θα μιλήσουν αρχικά 8 εισηγητές από τα κόμματα και ένας ανεξάρτητος βουλευτής. Στη συνέχεια θα υπάρξει ενιαίος κατάλογος ομιλητών, κατ΄αναλογία της δύναμης των κομμάτων, ενώ τον λόγο θα λάβουν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, οι πολιτικοί αρχηγοί που το επιθυμούν, και θα μιλήσουν ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής και Δ. Παπαγγελόπουλος αντίστοιχα.

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία. H απόφαση της Oλoμέλειας της Boυλής για τη σύσταση εξεταστικής επιτρoπής λαμβάνεται με την απόλυτη πλειoψηφία των παρόντων, η oπoία δεν μπoρεί να είναι κατώτερη από τα δύo πέμπτα (2/5) τoυ όλoυ αριθμoύ των βουλευτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα