Ξέφρενο πάρτι στη Wall - Πάνω από τις 19.000 μονάδες ο Dow Jones


Συνεχίζει να .. πετά σε επίπεδα ρεκόρ η αμερικάνικη κεφαλαιαγορά, με τον Dow να πιάνει τις 19.000 μονάδες και τον S&P 500 να σπάει το όριο των 2.200 μονάδων.

Τα κέρδη της ημέρας είναι μεγάλα, με μόλις δυο κλάδους του S&P 500- από σύνολο 11- να κινούνται πτωτικά.

Ο Dow Jones ανεβαίνει 0,19% στις 18.992 μονάδες, ενώ νωρίτερα κινούταν πάνω από τις 19.000 για πρώτη φορά στα χρονικά. Αντίστοιχα, ο S&P 500 ενισχύεται 0,18% στις 2.201 μονάδες, για πρώτη φορά σε περιοχή άνω των 2.200 μονάδων. Ο Nasdaq

κερδίζει 0,28% στις 5.385 μονάδες.

Υπεραποδίδουν οι μετοχές του κλάδου της λιανικής.

Οι αγορές "γνωρίζουν" πολύ καλές ημέρες μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ δυο εβδομάδες πριν. Η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ ήταν ιδιαιτέρως θετική για τη Wall Street, καθώς ο νέος πρόεδρος ευαγγελίζεται οτι θα φέρει μεγάλες περικοπές φόρων για τις εταιρείες, κάτι που θα υποστηρίξει την οικονομική ανάπτυξη.

"Οι μετεκλογικοί ρυθμοί κρατούν ακόμη, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να εστιάζουν στη δημοσιονομική πολιτική και όχι μόνο. Αυτό δίνει λόγους στην αγορά να είναι αισιόδοξη", τόνισε ο Aaron Clark, portfolio manager της GW&K Investment Management.

Παράλληλα, οι αγορές παίρνουν ώθηση και από την άνοδο των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Η ενεργειακή αγορά συνεχίζει να ποντάρει σε απόφαση για μείωση της παραγωγής πετρελαίου στην επικείμενη συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ στις 30 Νοεμβρίου.

"Η πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία την επόμενη εβδομάδα στις τάξεις του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής, οδηγεί τις τιμές πετρελαίου υψηλότερα και τονώνει την εμπιστοσύνη στις αγορές", τόνισε ο Jamieson Blake, μάνατζερ της ADS Securities.

Επιμέλεια: Άννα Αραμπατζή

Keywords
Τυχαία Θέματα