Δημιουργείται δίκτυο για την ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών

Τη δημιουργία δικτύου για την ένταξη των Υπηκόων Τρίτων Χωρών (ΥΤΧ) στη χώρα υποδοχής, έχει ως στόχο του το έργο «Δίκτυο για την Ένταξη», η Συμφωνία Επιδότησης του οποίου υπογράφηκε μεταξύ της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων, ως Υπεύθυνης Αρχής για το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης, και του Τελικού Δικαιούχου CARDET Ltd.

Η υπογραφή της Συμφωνίας έγινε σήμερα στα γραφεία της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ κρατών, συμπεριλαμβανομένων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή/και τρίτων

χώρων. Η συνεργασία αυτή αναμένεται να συμβάλει, μεταξύ άλλων, στη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας και στην αύξηση της ενημερότητας των λειτουργών του κράτους σε ό,τι αφορά στα θέματα ένταξης.

Προστίθεται ότι οι δραστηριότητες του δικτύου θα αφορούν την προώθηση της ένταξης ΥΤΧ, κυρίως μέσω της παροχής εκπαιδεύσεων (εργαστηρίων), την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών με άλλα κράτη και όπου είναι δυνατόν και με τρίτες χώρες, καθώς και την πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν τον τομέα της ένταξης.

Η συμφωνία έχει προϋπολογισμό €99.984,99 και θα υλοποιηθεί σε περίοδο διάρκειας 12 μηνών, με Τελικό Δικαιούχο την CARDET Ltd και εταίρο την Innovade Li Ltd.

Ο Τελικός Δικαιούχος του έργου έχει επιλεγεί μέσω διαδικασίας Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων, η οποία προκηρύχθηκε στο πλαίσιο του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 90% από το εν λόγω Ταμείο της ΕΕ και κατά 10% από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα