Ο Τόσκας υποβαθμίζει τα "χαρτάκια" της Ρούπα


Τα χτυπήματα κατά της τρομοκρατίας θα έχουν συνέχεια μετά από τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο ρ/σ Real.

Ο κ. Τόσκας, μιλώντας στον Real FM, αναφέρθηκε και στα σημειώματα με ονόματα πολιτικών που βρέθηκαν στο διαμέρισμα όπου συνελήφθη

η Ρούπα, λέγοντας ότι από αυτά δεν προκύπτει κάποιος σχεδιασμός ή κάποια προετοιμασία ενέργειας.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς πόσο αισιόδοξος μπορεί να είναι ότι από αυτά που προέκυψαν μετά την έρευνα μπορεί να υπάρξει και συνέχεια στις επιτυχίες των αρχών ασφαλείας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε πως και η ίδια η σύλληψη του συγκεκριμένου ατόμου είναι πολύ σημαντικό γεγονός, μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόσθεσε ότι από τη σύλληψη αυτή, "η οποία έγινε με πολύ συστηματικό τρόπο, με πολύ οργανωμένο τρόπο, χωρίς να διαρρεύσει τίποτα -κάτι ασυνήθιστο για τα δεδομένα τα ελληνικά πριν από λίγα χρόνια- προέκυψαν αρκετά στοιχεία τα οποία αξιολογούνται, πάρα πολλά στοιχεία".

"Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλά στικάκια, πάρα πολλά χαρτιά τα οποία αξιολογούν οι αστυνομικές αρχές και φαίνεται ότι θα υπάρξει και συνέχεια" συμπλήρωσε.

Όπως είπε, "το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν κεντρικό πρόσωπο, απ’ ό,τι φαίνεται, και στις προκηρύξεις και στην ιδεολογική κατεύθυνση αυτής της “ομαδούλας”. Είναι σοβαρό το πλήγμα λοιπόν της τρομοκρατίας με τη συγκεκριμένη σύλληψη και πιστεύω ότι θα προκύψουν και αρκετά στοιχεία στη συνέχεια".

Σε ερώτηση για τα δημοσιεύματα περί πολιτικών στόχων και αν είναι αλήθεια ότι εντοπίστηκαν σχέδια για τρομοκρατικά χτυπήματα, ο κ. Τόσκας διευκρίνισε πως τα συγκεκριμένα ονόματα βρέθηκαν σε σημειώσεις ή σε χαρτάκια της Ρούπα.

Όπως ανέφερε, σε κάποιες περιπτώσεις υπήρχαν κάποιοι αριθμοί αυτοκινήτων ή κάποιες διευθύνσεις, πολλές εκ των οποίων παλιές, χωρίς επιχειρησιακά σχέδια ή άλλες σημειώσεις που να δημιουργούν ανησυχίες για κάτι ευρύτερο.

"Αυτή είναι η πραγματική διάσταση. Δεν προκύπτει κάποιος σχεδιασμός ή κάποια προετοιμασία ενέργειας και αυτά τα πολιτικά πρόσωπα έχουν ενημερωθεί" κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα