Κέρκυρα: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Τρουμπέτα

14:40 11/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς την Τρουμπέτα έτσι σταμάτησε ο αποκλεισμός της Βόρειας Κέρκυρας. Η πρόσβαση των αυτοκινήτων είναι πλέον ομαλή στην Τρουμπέτα και το Ρεκίνι, όπου απο χθες το βράδυ είχε χιόνια και πάγο, τόσο ώστε ούτε το αλάτι να μην φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το πρόβλημα έχει περιοριστεί σε δευτερεύοντες δρόμους όπου τα συνεργεία της πολιτικής προστασίας της αντιπεριφέρειας Κέρκυρας και του Δήμου συνεχίζουν να εργάζονται.
Χθες, χιόνισε ακόμα και σε παραλιακές περιοχές όπως ο Κάβος και το Σιδάρι. Από το πρωί φάνηκαν

ιδιαίτερα προβλήματα στο όρος Παντοκράτωρ αλλά και τις υψηλές περιοχές της μέσης Κέρκυρας. Η Αντιπεριφερειάρχης Νικολέτα Πανδή ανέφερε ότι η πολιτική προστασία και ο μηχανισμός της Περιφέρειας θα συνεχίσει να βρίσκεται στις περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ενώ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης ελήφθη απόφαση μη λειτουργίας σχολείων στις περιοχές αυτές.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Γκούσης τόνισε ότι δεν ήταν δυνατόν να λειτουργήσουν σχολεία στις ορεινές περιοχές της Κέρκυρας ενώ μαθητές που έπρεπε να μετακινηθούν προς τα σχολεία της πόλης που είναι ανοιχτά, και δεν μπόρεσαν να το κάνουν, δεν θα έχουν πρόβλημα καταγραφής απουσιών. Υπήρξαν σχολεία που υπολειτούργησαν αλλά αποφασίστηκε να μην κλείσουν, ώστε οι μαθητές που προσήλθαν να μην βρεθούν στο δρόμο. Για την αυριανή ημέρα, θα υπάρξει ανακοίνωση με βάση τα στοιχεία για τα καιρικά φαινόμενα όπως αυτά εξελιχθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Στους δρόμους βρέθηκαν και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να αποτρέψουν την κυκλοφορία από περιοχές που υπήρξε υψηλή χιονόπτωση και πάγος. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας Γιώργος Κωνστάντης, υπήρξε – μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι- πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας προς Τρουμπέτα και από την περιοχή των Γιατρών και του Ρεγγίνη. Πάντως η αστυνομία εφιστά την προσοχή τωνοδηγών στις περιοχές με υψόμετρο και σκιά.

Keywords
Αναζητήσεις
τρουμπετα κερκυρα
Τυχαία Θέματα