Ο Άρειος Πάγος αποφασίζει για τον πρώην επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής των Σκοπίων


Την ερχόμενη Πέμπτη θα αποφασίσει ο Άρειος Πάγος για την έκδοση ή μη του 30χρονου πρώην επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής ομάδας των Σκοπίων ο οποίος κατηγορείται από τις αρχές της γειτονικής χώρας ως διακινητής ναρκωτικών.

Ο Σκοπιανός αξιωματικός Ντεργιάν Βούκοβιτς ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη

τον περασμένο Φεβρουάριο, εμφανίστηκε το πρωί στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου και υποστήριξε πως είναι θύμα πολιτικών διώξεων στη χώρα του αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, από «ήρωας» , λόγω της έκρυθμης κατάστασης , μετά τη πτώση της κυβέρνησης Γκρουέφσκι, μετατράπηκε σε « εγκληματία».

Ο Ντεργιάν Βούκοβιτς ισχυρίστηκε πως στο πρόσωπο του ενσαρκώνεται η άσχημη πολιτική κατάσταση στη γειτονική χώρα, η οποία βρέθηκε στα όρια του εμφυλίου μεταξύ Αλβανόφωνων και Σλαβόφωνων. Ο αξιωματικός , την έκδοση του οποίου ζητούν οι Σκοπιανοί, τόνισε πως επί κυβερνήσεως Γκρουέφσκι αντιμετωπιζόταν ούτε λίγο ούτε πολύ ως "ήρωας" στα Σκόπια, αλλά μετά την πτώση του, τα κέντρα εξουσίας που ελέγχονται από Αλβανόφωνους, ξεκίνησαν έναν πόλεμο σε βάρος του με αποτέλεσμα να περάσει στη χώρα μας. Όπως ανέφερε, «συνελήφθη ο ίδιος, απολύθηκε από την αστυνομία ο αδελφός του και τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο πατέρας του, επίσης αστυνομικός».

Ο Ντεργιάν Βούκοβιτς ο οποίος είναι σερβικής καταγωγής και χριστιανός ορθόδοξος είχε διατελέσει επικεφαλής της ειδικής κατασταλτικής – αντιτρομοκρατικής μονάδας των Σκοπίων και κυρίως Επικεφαλής της ομάδας που στις 9 Μαίου 2015 στην πόλη Κουμάνοβο συγκρούστηκε με αλβανόφωνο παρακλάδι του UCK. Τότε οι Αλβανόφωνοι είχαν επιτεθεί σε δημόσια κτίρια και εγκαταστάσεις και ο ίδιος οδήγησε τα σώματα ασφαλείας των Σκοπίων σε σύγκρουση μαζί τους. Από την ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκαν 14 Αλβανόφωνοι και 8 αστυνομικοί.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στον Άρειο Πάγο, ο 30χρονος ισχυρίστηκε ότι «τα ναρκωτικά δε βρέθηκαν τη στιγμή της σύλληψης αλλά μετά», γεγονός που κατά τον ίδιο ισχυροποιεί την άποψή του «ότι του τα φύτεψαν». Πρόσθεσε πως έχει λάβει ειδική εκπαίδευση από Ισραηλινούς» ενώ «μέσα στο κελί του επιτέθηκαν με αυτοσχέδιο μαχαίρι και τον τραυμάτισαν».

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την έκδοση του 30χρονου πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής ομάδας των Σκοπίων, τον οποίο οι αρχές της γειτονικής χώρας εκζητούν για «κατοχή βόμβας Μ93 και μαριχουάνας 805 γραμμαρίων», υιοθετώντας τη σχετική άποψη του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα