Ν. Χριστοδουλάκης: "Βολές" κατά Γ. Παπανδρέου και Ε. Βενιζέλου για τα μνημόνια

17:26 1/7/2017 - Πηγή: Pagenews

Πρόσθεσε ότι η αναγκαία νέα πορεία θέλει και νέα πολιτική να την εκφράσει και να την εφαρμόσει. "Δεν φτάνουν οι έξυπνες ατάκες και τα μηνυματάκια στο Facebook.

Χρειάζονται συγκεκριμένες θέσεις, στόχοι σε δεδομένο χρόνο και - προπάντων - κατάδειξη και ανάδειξη των κοινωνικών στρωμάτων που θέλουμε να ωφεληθούν", υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Ο πρώην υπουργός

Οικονομικών στη τελευταία κυβέρνηση Σημίτη, περιέγραψε τις αναπτυξιακές προτεραιότητες και τις προϋποθέσεις για την ανάταξη της οικονομίας, ασκώντας κριτική στους πιστωτές για την επιβολή συνεχούς λιτότητας, ενώ άφησε αιχμές τόσο προς τον Γ. Παπανδρέου όσο και τον Ε. Βενιζέλο λέγοντας:

"Η ανάταξη της χώρας δεν θα γίνει, αν την ανάγκη μιας νέας πολιτικής την υποκαταστήσει η επιδίωξη αναδρομικής δικαίωσης του παρελθόντος, όπου μόνο εμείς τα κάναμε όλα σωστά και οι άλλοι πάντα λάθος.

Συμφωνούμε τώρα όλοι - και πολύ σωστά - ότι το ενάμιση Μνημόνιο που συμφώνησε μέχρι τώρα η σημερινή κυβέρνηση είναι επαχθές και θα πλήξει βαριά την οικονομία τα επόμενα χρόνια. Όμως και τα δύο προηγούμενα Μνημόνια δεν ήταν αγίασμα από τα Ιεροσόλυμα. Και αυτά ήταν επαχθή και προκάλεσαν σοβαρά και χρόνια προβλήματα στη χώρα".

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χριστοδουλάκης, Βολές, Παπανδρέου, Βενιζέλου,christodoulakis, voles, papandreou, venizelou