Μάσκα κουρκουμά: Για τους μαύρους κύκλους στην περιοχή των ματιών


Η κουρκούμη θεωρείται ιερό φυτό στις χώρες όπως η Ινδία όπου για μεγάλο διάστημα κατείχε σημαντική θέση στην κοινωνική, πολιτιστική και θεραπευτική παράδοση.

Η κουρκούμη η αστραφτερή κίτρινη σκόνη που προέρχεται από το θρυμματισμό του ξερού κοτσανιού του φυτού curcuma longa – τροπικός πολυετής θάμνος που ανήκει στην οικογένεια της πιπερόριζας και τον συναντάμε κυρίως στην Ινδία και την Ινδονησία.

Η κουρκούμη χρησιμοποιείται και στην κινέζικη και τη θιβετιανή παραδοσιακή ιατρική.

Βοηθάει στη μείωση των ρυτίδων, είναι αποτελεσματική για την ροδόχρου ακμή, ενώ εξαιτίας της

λευκαντικής του δράσης συμβάλλει στη μείωση των μαύρων κύκλων, μαλακώνει το τραχύ δέρμα, χαρίζει λάμψη και ενυδάτωση στην επιδερμίδα μας και διαθέτει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Θα χρειαστείτε:

– 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη
– 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
– 1 κουταλάκι του γλυκού αγνό μέλι

Παρασκευή:

Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και αφού αποκτήσετε ένα ομοιογενές μείγμα, απλώνετε με απαλές κινήσεις σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό. Αφήνετε για 15 έως και 30 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Tip:Ο κουρκουμάς βάφει, οπότε μεγάλη προσοχή να μη πέσει σε κάποιο ρούχο σας. Μην τρομάξετε όταν ξεπλύνετε το πρόσωπό σας και δείτε πως αφήνει μία ελαφριά κιτρινίλα. Επιμείνετε για να φύγει τελείως. Προτιμήστε να πλύνετε με ένα σαπούνι ή κάποιο λαδάκι.

Keywords
Αναζητήσεις
μασκα κουρκουμα για μαυρους κυκλους
Τυχαία Θέματα