Η πόλη που θα φιλοξενήσει ελληνικό διαστημικό κέντρο

13:51 1/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πριν καν εξαγγείλει την Διαστημική Υπηρεσία, ήδη υπήρχαν «στο συρτάρι», από προηγούμενες κυβερνήσεις, σκέψεις και προτάσεις για την έδρα του ελληνικού «Χιούστον» στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές μάλιστα η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με Επιτελείς της σε παρουσίαση της σχετικής πρότασης της εταιρείας Swiss Space Systems,

η οποία έλαβε χώρα στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών το φθινόπωρο του 2013.

Σύμφωνα μάλιστα με σχετικό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Το Βήμα», εκείνες τις ημέρες όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξέτασε με την δέουσα προσοχή τη «σκοπιμότητα» της μετατροπής του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε βάση εκτόξευσης πυραύλων για τουριστικούς σκοπούς!

Συγκεκριμένα, σε γραπτή απάντησή της προς τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β. Καπερνάρο που έθεσε το ερώτημα, η υπουργός απάντησε: «Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζει με τη δέουσα προσοχή τη σκοπιμότητα υλοποίησης τέτοιου τύπου επενδύσεων, εφόσον αυτές είναι υπαρκτές, εντός του πλαισίου των προβλέψεων της ισχύουσας νομοθεσίας».

Η κ. Γεννηματά σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ανακοίνωσε επίσης εκείνη την ημέρα, την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τη «Μεσσηνιακή Αμφικτυονία», μεταξύ των δραστηριοτήτων της οποίας είναι και η συνεργασία με τον καθηγητή αεροδιαστημικής Π. Παπαδόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα