SKODA KODIAQ SCOUT: SUV με χώρους γκαρσονιέρας!

12:36 1/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Του Νίκου Λιβανού

Η Skoda μοιάζει να ζει τον προσωπικό της παράδεισο τα τελευταία 20 χρόνια. Είναι η φίρμα που χάρη στην VW άφησε τον προσωπικό της μεσαίωνα και εισήλθε στο νέο αιώνα με μοντέλα που κάνουν θραύση! Το τετράτροχο θησαυροφυλάκιο απαρτίζει από την μοσχοπουλημένη – και best seller – Octavia, το ταλαντούχο Fabia, την κοσμοπολίτικη Superb, το πολυσχιδές Yeti ενώ η γκάμα ετοιμάζεται να ενισχυθεί με ένα ακόμη

νέο μοντέλο.

Το νέο Kodiaq, που πήρε το όνομα του από μια πολική αρκούδα, την Kodi. Το μεγάλο SUV της γερμανοθρεμμένης φίρμας είναι large τόσο σε διαστάσεις όσο και στον εξοπλισμό του με τεχνολογικές καινοτομίες που - όπως κάθε μοντέλο του ομίλου VW - έτσι και το Kodiaq προικίζεται στο μέγιστο από τον γερμανικό όμιλο . Έχει μήκος 4,7 μέτρα, χώρους για μπασκεμπολίστες ενώ μεταβάλλει τον χώρο αποσκευών, όπως θα συνέβαινε σε μια γκαρσονιέρα! Ο χώρος των αποσκευών – ανάλογα με την διάταξη των καθισμάτων – ξεκινάει από τα 720 έως και 2.650 λίτρα! Επίσης, η δεύτερη σειρά καθισμάτων έχει τη δυνατότητα μετακίνησης κατά 180 χιλιοστά.

To τετρακίνητο SUV δεν παινεύεται μόνο για τις εκτός δρόμου επιδόσεις του αλλά και το τεχνολογικό υπόβαθρο που βρίθει σε καινοτομίες. Ξεχωρίζει η οθόνη αφής-πολυμέσων στην κεντρική κονσόλα των οκτώ ιντσών, ενώ ξεχωρίζουν οι πολλαπλές δυνατότητες συνδεσιμότητας και παροχής online υπηρεσιών στον οδηγό και στους επιβάτες, περιλαμβάνοντας την λειτουργία ICC ( In-Car-Communiction). Πρόκειται για μια λειτουργία που ηχογραφεί την φωνή του οδηγού και την μεταφέρει στους πίσω μέσω των ηχείων!

Το νέο της ημέρας είναι ότι το Kodiaq θα αποκτήσει και πιο σκληροτράχηλη έκδοση, την Kodiaq Scout. Η νέα, και πιο ενισχυμένη έκδοση, θα παρουσιαστεί στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, τον ερχόμενο Μάρτιο. Στα θετικά του μοντέλου η τετρακίνηση με την μονάδα ελέγχου που υπολογίζει συνεχώς την ιδανική ροπή οδήγησης στον πίσω άξονα αλλά και η απόσταση του αμαξώματος, 19,4 εκατοστά από το έδαφος, που ξεπερνάει με μεγαλύτερη ευκολία τα εμπόδια. Στα νέα του καλούδια, το πακέτο Rough-Road με προστασία στο κάτω μέρος του αμαξώματος και στον κινητήρα, καθώς και σύστημα Park Assist, το σύστημα αυτόματης στάθμευσης.

Επίσης, ο εξοπλισμός του υποστηρίζεται από το Driving Mode Select , με τον οδηγό να μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε έξι διαφορετικά προγράμματα, Eco, Comfort, Normal, Sport, Individual, Snow. Και οι δύο εκδόσεις, τόσο το απλό Kodiaq όσο και το Kodiaq Scout θα προσφέρονται με μια ευρεία «παλέτα» κινητήρων, με εφαλτήριο το πασπαρτού μηχανικό σύνολο, 1.4 TSi με 125 ή 150 ίππους. Πιο ισχυρή είναι η 2.0 TSI με απόδοση 180 ίππους και τετρακίνηση ενώ οι εκδόσεις πετρελαίου είναι δίλιτρες με επιλογή απόδοσης 150 ή 190 ίππους με την πιο οικονομικά να υπόσχεται κατανάλωση καυσίμου στα 5,3 λίτρα/100χλμ. Το νέο Kodiaq αναμένεται στην χώρα μας την άνοιξη, πιθανόν, προς τα τέλη Μαρτίου.

Keywords
Αναζητήσεις
σκόντα καρντάκ
Τυχαία Θέματα