"Έτσι απέτρεψα την κυβερνοεπίθεση" - Ο "ήρωας κατά λάθος" εξηγεί


Μέσα από το μπλογκ του www.malwaretech.com, ο 22χρονος Βρετανός, χωρίς να αποκαλύψει τα στοιχεία του, περιγράφει πως "πήδηξε κυριολεκτικά" από την χαρά του όταν ανακάλυψε "κατά λάθος" έναν τρόπο για να περιορίσει την κυβερνοεπίθεση που εξαπολύθηκε σε 99 χώρες.

Ο βρετανικός Τύπος τον περιέγραψε ως "ήρωα κατά λάθος" παρότι έχει πολύ μεγάλη πείρα στον τομέα της πληροφορικής κι εργαζόταν όλη τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο για να εμποδίσει την εξάπλωση του ιού.

Ο νεαρός επιστήμονας εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο

ότι κατάφερε να βρει τον τρόπο να αντεπιτεθεί στον ιό βρίσκοντας κι αγοράζοντας το όνομα ενός πεδίου (domain) έναντι λίγων δολαρίων.

"Γενικά ένα κακόβουλο λογισμικό συνδέεται με το όνομα ενός πεδίου που δεν είναι καταχωρημένο. Με το να καταχωρήσουμε απλά αυτό το όνομα του πεδίου, καταφέρνουμε να σταματήσουμε την εξάπλωσή του".

Στο Twitter, παραδέχθηκε ότι δεν γνώριζε τη στιγμή που καταχωρούσε το πεδίο, ότι αυτός ο ελιγμός ήταν αρκετός για να σταματήσει τον ιό κι ότι η ενέργειά του ήταν «τυχαία από την αρχή». Ωστόσο έτυχε θερμής υποδοχής σε εξειδικευμένα φόρουμ και το μπλογκ του αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Εθνικού Κέντρο Ασφάλειας του Κυβερνοχώρου της Βρετανίας (NCSC).

Keywords
Τυχαία Θέματα