Έκρηξη σε παιδικό σταθμό στην Κίνα (pics &vids)


Έκρηξη σημειώθηκε έξω από παιδικό σταθμό στην Κίνα, στην επαρχία Φενσιάν, στα ανατολικά της χώρας, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο Xinhua. Η επίθεση έγινε στις 4.50 το απόγευμα, τοπική ώρα, την ώρα που τα παιδιά σχολούσαν και οι γονείς τους είχαν πάει να τα πάρουν.

Για επτά νεκρούς και 66 τραυματίες μιλά η τηλεόραση της Κίνας, σύμφωνα με την οποία μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν 9 άτομα σε κρίσιμη κατάσταση. Οχήματα της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο σημείο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας της Κίνας, η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή

και την αντιμετωπίζει με μεγάλη προσοχή, ενώ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έχει ήδη φτάσει στην περιοχή για να επιβλέψει τις έρευνες.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι υπάρχουν πολλά θύματα και χρήστες του Twitter αναφέρουν ότι ξεπερνούν τους 40 ανθρώπους, ενώ κυκλοφορούν εικόνες με ανθρώπους, παιδιά και ενήλικες, πεσμένους στο έδαφος.

#BREAKING At least 7 dead, 59 wounded in kindergarten explosion in Fengxian County, eastern #China's Jiangsu Province pic.twitter.com/mdK2wHG0OG

— CGTN (@CGTNOfficial) 15 Ιουνίου 2017

Η αστυνομία αναφέρει ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να διακριβωθούν τα αίτια του συμβάντος ή ο αριθμός νεκρών και τραυματιών. Τα τηλεφωνήματα που έγιναν στον παιδικό σταθμό δεν τα απαντά κανείς, αυξάνοντας την ανησυχία.

LATEST -- Young children could be seen among the injured.

Blast occurs near kindergarten in Fengxian County, #China https://t.co/KIFx2k8W5r pic.twitter.com/FAFEkj6dPb

Voice Of People (@VOP_Health) 15 Ιουνίου 2017

Στην Κίνα στο παρελθόν νηπιαγωγεία έχουν γίνει ξανά στόχος επιθέσεων από ανθρώπους που διαμαρτύρονταν για διάφορα θέματα, είτε με αυτοσχέδιες βόμβες είτε με μαχαίρια και τσεκούρια.

moment of #explosion in #Fengxian county, #China ... at least 40 wounded pic.twitter.com/lY9vE0LAWQ

— Yotam Rozenwald (@Yotam_R82) 15 Ιουνίου 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα