Εγκλωβισμένοι εκατοντάδες τουρίστες στην Παναγία των Παρισίων - Στρατιώτης του ISIS σκόρπισε τον τρόμο (pics &vids)

19:54 6/6/2017 - Πηγή: Pagenews

Ένας αστυνομικός δέχτηκε επίθεση σήμερα το απόγευμα, στο προαύλιο της Παναγίας των Παρισίων, από έναν άνδρα οπλισμένο με σφυρί, όπως έγινε γνωστό από τις αστυνομικές αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας.

Αστυνομικοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον δράστη. Ο ύποπτος ακινητοποιήθηκε στο έδαφος, έξω από τον καθεδρικό ναό. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή αυτή. Τις έρευνες για την υπόθεση αυτή ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, όπως έγινε γνωστό από την εισαγγελία.

Σύμφωνα με το BFMTV, ο δράστης πυροβολήθηκε

από ένστολο δύο φορές με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος. Σύμφωνα με tweet των αρχών, ο αστυνομικός φέρει τραύματα στο κεφάλι, ενώ ο δράστης πυροβολήθηκε στο στήθος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.


Ο δράστης της επίθεσης βρίσκεται τραυματισμένος έξω από την Παναγία των Παρισίων.

Σύμφωνα με πηγή, όπως μεταδίδει το AFP, ο δράστης αμέσως μετά τη σύλληψή του φέρεται να ομολόγησε πως είναι στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ, που έσπευσε στο σημείο της επίθεσης, ο δράστης που τραυματίστηκε στο θώρακα από πυρά αστυνομικών, φώναξε «Αυτό είναι για τη Συρία!» και επιτέθηκε στη συνέχεια στους αστυνομικούς με ένα σφυρί.

«Ένας άνδρας έφτασε πίσω από αυτούς τους αστυνομικούς και, οπλισμένος με ένα σφυρί, άρχισε να χτυπά έναν από αυτούς. Οι συνάδελφοί του αντέδρασαν με ψυχραιμία... και πυροβόλησαν. Ήταν κάποιος που εμφανιζόταν ως Αλγερινός φοιτητής. Είχε στην κατοχή του μια ταυτότητα, της οποίας ελέγχουμε την αυθεντικότητα» είπε ο υπουργός στους δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας ότι πιθανότατα έδρασε μόνος του. Στην κατοχή του υπόπτου βρέθηκαν επίσης μερικά κουζινομάχαιρα.

Locked inside #notre dame cathedral in #paris while police investigate attack outside against a policeman. All calm pic.twitter.com/Z4B8wUzPTV

— Nancy Soderberg (@nancysoderberg) June 6, 2017

Λόγω της επίθεσης, περίπου 900 τουρίστες εγκλωβίστηκαν στην Παναγία των Παρισίων.

«Είμαστε κλειδωμένοι μέσα. Όταν βγήκαμε, όλοι άρχισαν να τρέχουν και μας είπαν ''Γρήγορα, μείνετε μακριά από τις πόρτες''. Τώρα είδαμε στο ίντερνετ ότι κάποιος επιτέθηκε σε αστυνομικό και τον πυροβόλησαν και δεν μπορούμε να φύγουμε», λέει στην κάμερα ένας από τους τουρίστες, στο βίντεο που δημοσίευσε στο διαδίκτυο.

Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν αδιευκρίνιστα. Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι άκουσε "μια δυνατή κραυγή" και μετά "είδε το πλήθος να κινείται". "Οι άνθρωποι πανικοβλήθηκαν, άκουσα δύο πυροβολισμούς, είδα έναν άνδρα πεσμένο στο έδαφος, υπήρχαν αίματα παντού", πρόσθεσε.

Η Παναγία των Παρισίων, στην καρδιά της πρωτεύουσας, βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης του Παρισιού. Είναι ένα από τα πιο τουριστικά αξιοθέατα της Ευρώπης και δέχεται περίπου 13 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

De evakuerer Notre-Dame. Det går rykter om skyting og at en mann er skutt. Nå sperrer politiet av gatene. #paris pic.twitter.com/NtKKLzE4gX

— Linn Gjerstad (@LinnGjerstad) June 6, 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα