Χαμηλοί τόνοι από τη ΝΔ για τις δηλώσεις Μεϊμαράκη

08:30 3/3/2017 - Πηγή: Pagenews

Χαμηλούς τόνους επιδιώκει να κρατήσει η ηγετική ομάδα της ΝΔ, ως προς το θέμα που ανέκυψε με την τοποθέτηση του κ. Β. Μεϊμαράκη για την στάση του κόμματος το καλοκαίρι του 2015 απέναντι στο 3ο μνημόνιο. Ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος σε συζήτηση που είχε χθες με εκπροσώπους του Τύπου χαρακτήρισε "τσάμπα μάγκες"

εκείνους που δηλώνουν εκ του ασφαλούς πως δεν ψηφίζουν νέα μέτρα, διευκρίνισε ότι αναφερόταν στον κ. Μ. Βορίδη που είχε χαρακτηρίσει "λάθος" τη υπερψήφιση του 3ου μνημονίου πριν από ενάμιση χρόνο.

\

Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εκτίμησαν πως οι αιχμές Μεϊμαράκη αφορούσαν και τον κ Μητσοτάκη, ο οποίος μια ημέρα πριν είχε πει πως η ΝΔ δεν θα ψηφίσει κανένα από τα μέτρα που θα φέρει ο πρωθυπουργός στην Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κικίλιας μετά από εντολή του προέδρου της ΝΔ επικοινώνησε χθες το μεσημέρι με τον πρώην υπουργό και ζήτησε διευκρινίσεις. Ο κ. Μεϊμαράκης εξήγησε ότι αναφερόταν στις δηλώσεις Βορίδη και όχι στον κ. Μητσοτάκη. Μετά από σύσκεψη που έγινε στην οδό Πειραιώς, αποφασίστηκε να μην βγει επίσημη ανακοίνωση από τη ΝΔ και επισήμως το κόμμα να παραπέμπει στις διευκρινήσεις Μεϊμαράκη. Ωστόσο , υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος δεν έκρυβαν την δυσφορία τους για την χρονική στιγμή που επέλεξε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ να κάνει μια τέτοια παρέμβαση.

Τα ίδια πρόσωπα πάντως, αν και αναγνώριζαν την δυσκολία στις σχέσεις των κ.κ. Μητσοτάκη και Μεϊμαράκη, απέρριπταν κατηγορηματικά την φιλολογία που αναπτύχθηκε αργά χθες τη νύχτα, ότι δήθεν ο πρώην πρόεδρος απηχεί και τις απόψεις του κ. Κώστα Καραμανλή. "Ο κ. Καραμανλής ποτέ δεν υπονόμευσε πρόεδρο του κόμματος και δεν θα το κάνει τώρα", προσέθεταν χαρακτηριστικά, σημειώνοντας παράλληλα πως ο, τι κι αν ήθελε να πει ο κ. Μεϊμαράκης ήταν προσωπικές του απόψεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Βορίδης επέλεξε αργά χθες το απόγευμα σε νέα συνέντευξη του (Αντέννα) να μιλήσει μόνον για το σήμερα , λέγοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση συναίνεσης με αυτή την κυβέρνηση και ειδικότερα καμία περίπτωση υπερψήφισης νέων μέτρων. Στήριξε απολύτως τον κ. Μητσοτάκη και απέφυγε να αναφερθεί στον κ. Μεϊμαράκη.

Για τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ το θέμα θεωρείται λήξαν, καθώς εκτιμά ότι το μείζον αυτήν την ώρα είναι και παραμένει η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και η έξοδος της χώρας από το σκοτεινό τούνελ της ύφεσης.

Δεν αποκλείει η κυβέρνηση να επενδύσει -μέσω δημοσιευμάτων εφημερίδων και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- πάνω σε μια εικόνα εσωκομματικής αψιμαχίας, αλλά πιστεύει πως τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών θα είναι αυτά που θα κυριαρχήσουν τελικά. Την ίδια άποψη φέρεται να έχει και ο κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θεωρεί πολυτέλεια την έκφραση διαφορετικών "φωνών" στο εσωτερικό της ΝΔ και είναι σαφώς υπέρ της άποψης πως δεν πρέπει να υπάρξει καμία συναίνεση με τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο.

Keywords
Τυχαία Θέματα