Αδειάζει η κλεψύδρα και η συμφωνία απομακρύνεται

08:05 3/3/2017 - Πηγή: Pagenews

Σε αέναη μάχη με το χρόνο και τα τελεσίγραφα εξελίσσεται και πάλι η διαπραγμάτευση. Ήδη από τις πρώτες επαφές των θεσμών, οι διαθέσεις τους απέναντι στις ελληνικές προτάσεις έχουν φανεί.

Οι δανειστές επιμένουν στη λήψη μέτρων, ενώ σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ζητείται ακόμα και η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, καθώς δεν ικανοποιούνται από τις προτάσεις της Αθήνας, μεταξύ των οποίων και αυτή για σταδιακή κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.

Η εξειδίκευση των μέτρων- των μέτρων που θέλουν- είναι το "κλειδί", για να μπορέσει να κλείσει η συμφωνία με τους θεσμούς, οι οποίοι μάλιστα δεν σκοπεύουν να «φάνε» πολύ χρόνο στην Ελλάδα.

Πληροφορίες λένε ότι τα εισιτήρια τους για την ερχόμενη εβδομάδα έχουν κλειστεί, εκτροχιάζοντας έτσι, τις ελληνικές προθέσεις για συμφωνία ως τις 20 Μαρτίου.

Τί κι αν ο πρωθυπουργός ζητά συμφωνία μέσα σε 17 ημέρες, αυτό μοιάζει κάτι το άπιαστο. Ακόμα και στο θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού παραμένουν αγεφύρωτες οι διαφορές, γύρω από το κούρεμα χρεών, ενώ το νομοσχέδιο βγαίνει από το στάδιο της διαβούλευσης και πρέπει να πάρει το δρόμο για τη βουλή, άγνωστο με ποια μορφή..

Και κάπως έτσι, το «όνειρο» του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ καθίσταται απατηλό για τη χώρα, καθώς πέρα από τις ελληνικές καθυστερήσεις, υπάρχουν πολλές διαφωνίες γύρω από την ύπαρξη και συνέχιση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα