Απειλεί ξανά ο Ερντογάν: Εκδώστε τους πολίτες μας, αλλιώς δεν θα σας δίνουμε κανέναν


Σκληρή γλώσσα κατά της Δύσης χρησιμοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αυτή τη φορά σχολιάζοντας την απροθυμία χωρών να εκδώσουν τους εκζητούμενους από την Τουρκία για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΡ απείλησε ευθέως τις χώρες στις οποίες έχουν καταφύγει και έχουν ζητήσει άσυλο Τούρκοι πολίτες μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος, «προειδοποιώντας»: Απευθύνομαι στον κόσμο: «Αν δεν μας βοηθήσετε εκδίδοντας αυτούς τους ανθρώπους,

θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν θα παίρνετε αυτούς που θα ζητάτε από μας στο μέλλον».

Χαρακτήρισε δε τους εκζητούμενους «τρομοκράτες», προσθέτοντας πως ο πόλεμος εναντίον της τρομοκρατίας είναι διεθνής. «Αν είμαστε μαζί σ' αυτό τον πόλεμο, τότε θα πρέπει να μας δώσετε αυτούς τους ανθρώπους».

Η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών που έχουν απορρίψει αιτήματα της Τουρκίας, με οκτώ στρατιωτικούς, που ζήτησαν πολιτικό άσυλο, να βρίσκονται στη χώρα μας.

«Δεν είναι σωστό πραξικοπηματίες να παραμένουν στη χώρα σας», είπε στον Αλέξη Τσίπρα ο Ταγίπ Ερντογαν, προσθέτοντας ότι περιμένει να γίνουν «όλα τα απαραίτητα βήματα για τη διευθέτηση του ζητήματος».

Οι νέες δηλώσεις του Ερντογάν έρχονται να δυναμιτίσουν τις σχέσεις Τουρκίας-Ευρώπης, οι οποίες παραμένουν τεταμένες.

Keywords
Τυχαία Θέματα