Αναστάτωση στην ΕΛΑΣ για την ανοχή σε μπαχαλάκηδες και Ρουβίκωνα


Ανησυχία υπάρχει στις τάξεις της ΕΛΑΣ σχετικά με την κυβερνητική ανοχή προς τους αντιεξουσιαστές οι οποίοι σπάνε ό,τι βρουν και φεύγουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Οι αστυνομικοί φαίνεται να έχουν κουραστεί να προσάγουν τα ίδια άτομα, να εξακριβώνουν στοιχεία και έπειτα να τα αφήνουν χωρίς να ασκούνται εις βάρος τους περισσότερες διώξεις, με τους αντιεξουσιαστές να εκμεταλλεύονται το καθεστώς ατιμωρησίας.

Αναστάτωση υπάρχει, όχι μόνο για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με το συγκεκριμένο

ζήτημα, αλλά και με τον τρόπο αντιμετώπισης των αστυνομικών μετά την… ακτιβιστική ενέργεια από μέλη της κυβέρνησης.

Οι πολιτικές παρεμβάσεις τόσο του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, όσο και η απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, να επιστρέψουν και μάλιστα με το περιπολικό στη Βουλή προκαλούν την κοινή λογική και τους κάνουν να μην ξέρουν πια πως να αντιδράσουν σε “θερμά” γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Σχεδόν κάθε βράδυ η οδός Πατησίων μετατρέπεται σε πεδίο μάχη με τους αντιεξουσιαστές να πραγματοποιούν «επιθέσεις» και την αστυνομία να έχει τον ρόλο παρατηρητή. Δεκάδες, δε, είναι οι επιθέσεις σε σταθμούς του ΗΣΑΠ και μετρό.

Οι πολίτες παρακολουθούν με δυσαρέσκεια τα όσα γίνονται, καθώς βλέπουν τους μπαχαλάκηδες να ρημάζουν περιουσίες και τις αρχές να μην επιβάλλουν τον νόμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα