Αυτά είναι τα τρία στάδια ανέγερσης της Αγιάς Σοφιάς

15:19 7/8/2017 - Πηγή: Pagenews

Για τις εργασίες στη Νέα Φιλαδέλφεια και τα επόμενα τρία στάδια ανέγερσης της Αγιάς Σοφιάς, μίλησε στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο Πάνος Παναγιωτίδης. Ο γεν. διευθυντής της Dimand και υπεύθυνος εργοταξίου στη Νέα Φιλαδέλφεια, εξήγησε πως θα προχωρήσει το μεγάλο έργο για το νέο σπίτι της ΑΕΚ, από την αντιστήριξη μέχρι το τελικό στάδιο.

Αναλυτικά

όσα είπε ο Πάνος Παναγιωτίδης:

Για το που βρίσκονται τώρα οι εργασίες: «Ως γνωστόν εκδόθηκε η άδεια και είμαστε στο πρώτο στάδιο εκσκαφής και αντιστήριξης. Θα φτάσουμε περίπου σε βάθος 8 μέτρων. Αυτό είναι αναγκαίο για την θεμελίωση. H όλη διαδικασία θα διαρκέσει περί τους πέντε μήνες. Ανάλογα και με τις δυσκολίες που θα συναντήσουμε για παράδειγμα με τις καιρικές συνθήκες. Μέχρι τον Νοέμβριο θα έχουμε και την ανάδοχο εταιρία και από εκεί και πέρα, θα προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο».

Για την υπογειοποίηση και τη συνεργασία με την Περιφέρεια: «Η υπογειοποίηση προχωρά από την Περιφέρεια, με την οποία είμαστε σε συνεχή επαφή. Μπορώ να σας πω πως και εκεί, προχωράμε καλά. Υπάρχει διαβούλευση για το ζήτημα και θα είμαστε ευχαριστημένοι αν το έργο αυτό, μπει μπροστά στην… πράξη, από την άνοιξη».

Για τα επόμενα στάδια των έργων: «Tα στάδια του έργου θα είναι τρία. Αρχικά θα έχουμε τα μπετά στο εργοτάξιο. Μετά τις προκατασκευασμένες κερκίδες, που συνήθως γίνονται παραγγελία στο εργοτάξιο. Και τρίτο και πλέον δύσκολο, που αφορά στους μεταλλικούς φορείς υποδοχής του στεγάστρου. Όλες οι κερκίδες θα είναι σκεπαστές με μόνιμο στέγαστρο. Επειδή δεν υπάρχει πολύς χώρος περιμετρικά, αυτό θεωρείται σχετικά δύσκολο. Και διαφέρει από ανάλογες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα το στάδιο “Καραϊσκάκης”. Θα είναι με τόξα, κάνοντας έτσι την εικόνα λίγη διαφορετική με το συνηθισμένο».

Για το πότε υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το έργo: «Το καλοκαίρι του 2018, θα είμαστε στα μπετά! Και σε ένα κομμάτι των κερκίδων, πιθανότατα. Όσο για το καλοκαίρι του 2019, σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας, θα είμαστε έτοιμοι».

Για την χρηματοδότηση της «Αγια-Σοφιάς»: «Η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί, με όλο τον κόσμο να έχει συμβάλει σε αυτό, όμως το… κουπί, να το τραβάνε εκείνοι που αποτελούν τους βασικούς χρηματοδότες. Όπως ο στυλοβάτης του έργου Δημήτρης Μελισσανίδης, που θα βάλει το μεγαλύτερο ποσό, αλλά και οι Πέτρος Παππάς και Πόλυς Χατζηϊωάννου. Τα χρήματα της Περιφέρειας, επειδή ίσως δεν έχει γίνει σαφές, αφορούν σε έργα υποδομής και στην υπογειοποίηση της οδού που οδηγεί στη Νέα Ιωνία».

Keywords
Τυχαία Θέματα